hISTÒRIA

Redacció L'Avenç

dissabte, 23 de gener del 2016

hHISTORIA teatre

Fins al 21 de febrer es pot veure a la Sala Beckett - Gràcia hISTÒRIA, de Jan Vilanova Claudín, a càrrec de la Companyia Sixto Paz i la direcció de Pau Roca, una obra sobre l’historiador Marc Bloch, afusellat per la Gestapo el 1944, i sobre l’estudi de la història, entesa des del seu vessant més humà. [+]

«16 de juny de 1944. És de nit. Trenta resistents antinazis estan sent executats en un descampat a prop de Lió a mans de la Gestapo. Entre aquell grup que espera la mort, un home sembla fora de context: té quasi seixanta anys i aspecte de professor despistat. Es tracta de Marc Bloch, historiador fonamental del segle XX, defensor d’una història més humana. Setanta-un anys més tard, el 2015, un jove estudiant universitari s’enamora d’una noia, que resulta ser la filla del seu professor d’història. Els tres personatges que componen aquest triangle intenten comprendre una mica millor les relacions que viuen entre ells. Podem arribar a conèixer les il·lusions, les ombres o, fins i tot, els silencis dels altres?»

Aquest és l’objectiu de l’autor Jan Vilanova Claudín (Andorra, 1982), graduat a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l’especialitat de muntatge i està a punt de finalitzar el Grau en Història (UB). Dirigeix l’obra Pau Roca i hi actuen Miquel Gelabert, Vicky Luengo i el mateix Roca.

INFORMACIÓ:

LLOC: Sala Beckett (Alegre de Dalt 55 bis. Barcelona)

DATES: Fins al 21 de febrer

PER SABER-NE MÉS:

Programa de mà

Entrevista a autor i director

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.