Xavier Gosé al Museu d'Art Jaume Morera

Redacció L'Avenç

divendres, 27 de maig del 2016

dcaminal32124648-icult-exposici-obra-xavier-gos-m151210153514-1449758266890

El Museu d'Art Jaume Morera de Lleida acull l'exposició "Xavier Gosé 1876/1915. Il·lustrador de la modernitat". Fins a l'11 de setembre. [+]

Coincidint amb el centenari de la seva mort, el Museu Nacional d'Art de Catalunya i el Museu d’Art Jaume Morera organitzen una exposició antològica de Xavier Gosé, un dels artistes catalans més internacionals dels inicis del segle XX.
L’obra de Gosé es troba entre el modernisme i l’art decó i s’inspira en la vida mundana dels cafés-concert, les midinettes, les prostitutes, els passejants dels bulevards, en les curses de cavalls, els esportistes i en Montmartre. El seu estil refinat i elegant va copsar a la perfecció la moda i les siluetes de la societat francesa.

INFORMACIÓ:

Data: fins l'11 de setembre

Lloc: Museu d'Art Jaume Morera (Edifici Casino Principal, Carrer Major, 31, Lleida)

PER SABER-NE MÉS:

No hi ha cap dubte sobre la catalanitat de l’home Xavier Gosé, ara bé: el seu art és català? Aquest és un problema que ja és hora que es plantegi per a molts artistes catalans que, de fet, han realitzat tota la seva carrera a l’estranger; respecte de París i l’art francès, el cas de Xavier Gosé és gairebé paradigmàtic. Podeu esbrinar-ho clicant a l'article d'Eliseu Trenc Ballester publicat a L'Avenç (núm. 420, febrer de 2016).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.