Veus silenciades

Redacció L'Avenç

dimecres, 09 de març del 2016

visitesadults4_reuida-e1456241946993

A través de l'itinerari "Veus silenciades: la dona a la Barcelona moderna" pel jaciment i pel barri del Born, coneixerem el testimoni de dones que van viure a la Barcelona del 1700, dones silenciades per una societat patriarcal que les va condemnar a un paper secundari en la vida social i en la memòria. L'itinerari es durà a terme el dia 13 de març de 12h a 14h al Born Centre de Cultura i Memòria. [+]

Aquest itinerari -intitulat "Veus silenciades: la dona a la Barcelona moderna"- ja es va organitzar el dia 6 de març, i ara, el 13, qui ho vulgui torna a tenir l'oportunitat de fer un recorregut pel jaciment i pel barri del Born. L'objectiu és conèixer el testimoni de dones que van viure a la Barcelona del 1700, dones silenciades per una societat patriarcal que les va condemnar a un paper secundari en la vida social i en la memòria. Amb elles reflexionarem a l'entorn de l'imaginari que es projectava sobre la dona i la seva realitat, moltes vegades contradictòria.

Acostar-se a aquests testimonis permet aproximar-nos al dia a dia de les dones del moment, a les seves dificultats i la seva situació de vulnerabilitat, però també a les xarxes femenines de solidaritat, que tot sovint desafiaven les regles establertes per tal de recuperar un lloc impossible en la societat del moment.

INFORMACIÓ:

LLOC: El Born Centre Cultural (Pl. Comercial 12, Barcelona)

DATA: 13 de març de 12h a 14h

Reserves: 93 256 68 50 o reserveselborncc@bcn.cat (de dilluns a divendres de 9.30 a 19 h).

Si sou un grup de més de 10 persones, podeu triar el dia i l'hora de l'itinerari.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.