VALOR! 10 debats sobre la construcció del valor de la ciutat

Redacció L'Avenç

dijous, 25 de febrer del 2016

Valor

Valor! és un cicle de 10 debats que parteixen de 10 escenaris oberts en present a Barcelona on es decideix el valor icònic, històric, polític i col·lectiu d’algunes coses que es veuen a la ciutat. A cura de Jorge Luis Marzo i Joana Masó, tenen lloc a La Virreina. Dimecres dia 2 a les 19h es debatrà sobre la plusvàlua de la multiculturalitat: història d'un fracàs? [+]

¿Encara és possible, el 2016, en un món de conflictes geopolítics racials, migratoris i de desplaçament dels pobles, continuar utilitzant el discurs de la diversitat cultural o la multiculturalitat que el Fòrum 2004 es va fer seu com a marca de la ciutat? ¿És possible mantenir, des dels museus i l’administració pública, el recurs a la multiculturalitat com a discurs cohesionador i de comprensió de la història?

Debat amb Éric Fassin, professor de Ciències Polítiques a la Universitat de París 8, i Pep Fornés, director del Museu Etnològic i del Museu de Cultures del Món a Barcelona, moderat per Pep Dardanyà, artista.

Éric Fassin és professor de Ciències Polítiques a la Universitat de París 8, investigador al CNRS (Centre national de la recherche scientifique) i col·laborador de diversos mitjans com ara el diari Libération. És autor de nombrosos llibres sobre qüestions socials i racials en el marc del funcionament democràtic francès.

Pep Fornés és antropòleg, gestor cultural, mestre, assagista, director del Museu Etnològic des del 2003 i recentment nomenat també director del Museu de Cultures del Món. Totes dues institucions pertanyen a l’Ajuntament de Barcelona.

Pep Dardanyà és antropòleg i artista. Professor a l’Escola Massana, on és cap de l’Àrea de Relacions Externes i Acció Cultural. El seu treball artístic sempre ha estat orientat a analitzar les paradoxes en la representació dels “altres”.

Podeu consultar el programa complet de debats aquí.

Els debats es poden seguir amb l'etiqueta #Valor10 i per streaming a www.barcelona.cat/barcelonacultura

INFORMACIÓ:
LLOC: La Virreina. Centre de la Imatge (La Rambla 99, Barcelona)

DATA: 2 de març a les 19h

ORGANITZA: Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el Grup de Recerca sobre Noves visions de la comunitat del Centre Dona i Literatura - Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Barcelona.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.