Univers Dickens

Redacció L'Avenç

dissabte, 04 de juny del 2016

Charles Dickens

Del 7 al 17 de juny diverses institucions, entitats i persones de Girona organitzen una nova edició de l'Univers literari, aquest cop dedicat a Charles Dickens, amb un seguit d'activitats que homenatgen l'escriptor anglès, seguint la vocació del Bloomsday, que homenatja James Joyce. [+]

PROGRAMA:

> Dimarts 7 a les 19.30h al Centre Cultural La Mercè : Conferència “L’Anglaterra atòpica de Charles Dickens” i tastet gastronòmic, a càrrec de Matthew Tree, escriptor.

> Divendres 10 a les 19.30h al Museu del Cinema: Conferència “Dickens i la tradició fílmica”, a càrrec de Xavier Pérez, doctorat en Comunicació Audiovisual.

> Dilluns 13 a les 19.30h a la llibreria Linguae: Conferència “Dickens and the Victorian era”, a càrrec de Vivien Greatorex, professora de llengua anglesa.

> Dimarts 14 a les 20h al Cinema Truffaut: Projecció “The invisible woman” (La mujer invisible)

> Dimecres 15 a les 18.30h al Museu d'Història de Girona: Conferència “Una majoria invisible. Les dones treballadores a les primeres indústries catalanes”, a càrrec de Jordi Grané Casellas. Llicenciat en Història Moderna i Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona.

> Dijous 16 a les 19.30h a la Casa de Cultura: Conferència “El Pickwick de Dickens i el repte de les segones traduccions”, a càrrec de Miquel Casacuberta, traductor.

> Divendres 17 a les 17.30h a la Biblioteca Carles Rahola: Projecció de la pel·lícula “Les tres bessones i Oliver Twist”

A més a més, la Casa de Cultura, Biblioteques de Girona i Llibreria 22 prestaran una atenció especial a les obres de Dickens.

IINFORMACIÓ

DATES: Del 7 al 17 d ejuny de 2016

ORGANITZA: Ajuntament de Girona i Casa de Cultura de la Diputació de Girona

PARTICIPEN: Biblioteques de Girona, Cinema Truffaut, Casa de Cultura de Girona, Escola Municipal d’Humanitats, Fundació Museu del Cinema, Llibreria 22 i Llibreria Linguae.

PER SABER-NE MÉS

Portada Dickens

Ens sumem a l'Univers Literari amb la publicació d'Una història de dues ciutats, l'any passat, en una edició especial en tapa dura i la traducció premiada de Jordi Arbonès, i que vam acompanyar amb un Dossier de Lectura amb textos i recursos multimèdia per enriquir la lectura.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.