Una història recent de la violència

Redacció L'Avenç

dissabte, 25 de juny del 2016

Historia recent

Del 27 de juny al 12 de juliol, l'Institut d'Humanitats de Barcelona, amb la col·laboració de la Revista 5W, ofereix un curs d'història amb un total de cinc lliçons sota el títol "Una història recent de la violència. Mirades des del terreny". [+]

Com ha evolucionat la violència exercida pels Estats i els grups armats en les darreres dècades? Quina és la percepció que tenen les poblacions on aquesta violència es desenvolupa? Sota quins marcs socials i culturals es tolera i es rebutja la violència? Amb l’objectiu de respondre totes aquestes qüestions, entre d’altres, cinc periodistes, amb una extensa experiència en la cobertura de conflictes, impartiran diverses sessions d’aquest curs centrades en la guerra i l’ús de la violència en els darrers anys. Cal destacar que les lliçons posaran especial èmfasi en, per una banda, el paper de la dona i, per altra, el fenomen del terrorisme.

Mònica G. Prieto inaugurarà el curs amb la mirada focalitzada als grups armats que estan desestabilitzant l’Orient Mitjà. Seguidament, podreu conèixer la història tant del moviment talibà afgà com pakistanès, productes de l’11S, de la mà de Agus Morales. En la tercerca sessió, Xavier Aldekoa pretén reflexionar sobre la incidència de l’Estat Islàmic en les diferents regions d’Àfrica. Passant a la temàtica feminista, Mònica Bernabé presentarà la condició de les dones en el context violent de l’Afganistan. Finalment, Mikel Ayestaran clourà el curs centrant-se en l’Estat Islàmic per tal de tractar els seus orígens històrics i ideològics.

INFORMACIÓ:

Dates: 27 i 28 de juny; 4, 5 i 12 de juliol

Lloc: Institut d'Humanitats (Montalegre, 5, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Aquí podeu descobrir més informació sobre el curs així com fer una ullada a la seva programació.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.