"Una col·lecció per a un viatge" a Can Framis

Redacció L'Avenç

diumenge, 20 de març del 2016

museu1

"Una col·lecció per a un viatge. Promoció d'Arquitectes Barcelona. 1960" presenta obres d'autors com Joan Miró o Modest Cuixart a Can Framis. Fins al 3 d'abril. [+]

El 1960, els estudiants de la 85a promoció de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona van demanar a artistes i arquitectes una obra original per a aplegar una col·lecció amb què poguessin finançar-se una volta per tota l’arquitectura del món. El resultat, aplegat en una col·lecció que avui pertany al fons de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, és una extensa compilació d’obres d’autors de dins i fora del territori —144 artistes de 22 països diferents—, com Joan Miró, Modest Cuixart, Antonio Saura, Walter Gropius o Otto Dix. Victòria Combalia, crítica i curadora de la mostra, suggereix que el fons és una narrativa completa de l’abstracció dels anys 60, amb representació de tots els seus corrents, del surrealisme a l’informalisme, i també la culminació feliç d’un somni de joventut. Això és el que es podrà veure a "Una col·lecció per a un viatge. Promoció d'Arquitectes Barcelona. 1960" fins al 3 d'abril.

Can Framis és el darrer projecte de la Fundació Vila Casas, inaugurat a Barcelona l’abril del 2009, on s'exposen al voltant de 300 obres, que daten des de la dècada dels 60 fins a l'actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya.

INFORMACIÓ:

Data: Fins al 3 d'abril de 2016

Lloc: Museu Can Framis (C/ Roc Boronat, 116-126. 08018 Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.