Un estiu ple de cultura

Redacció L'Avenç

diumenge, 31 de juliol del 2016

Empuries

Recinte arqueològic d'Empúries

Els museus, monuments i jaciments de la Generalitat programen més d'un centenar d'activitats durant els mesos d'estiu. [+]

Un estiu més, els museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya, gestionats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, han organitzat una sèrie d’activitats per gaudir de la cultura i del patrimoni cultural català.

Amb l’objectiu de fer visible, dinamitzar i socialitzar el ric patrimoni de Catalunya, la programació cultural d’enguany gira entorn de quatre grans àmbits: la música, el diàleg entre el patrimoni i les arts (arts escèniques, gastronomia, cinema, etc.), la recreació històrica i les activitats infantils i familiars.

Entre les propostes musicals, a més de les ja consolidades, com el Festival de Música de Sant Pere de Rodes, la Schubertíada a Vilabertran i les sessions de música de cambra, tango, gospel i jazz dels monuments de les comarques tarragonines, torna a Vallbona de les Monges el cicle de dos dies “La Pedra Parla”, sota la direcció artística del contratenor Jordi Domènec. S’incorporen a la programació musical el cicle “Entre rocs” del Conjunt rupestre del Cogul, a les Garrigues, amb actuacions de veus femenines i el cicle “Sons de la Col·legiata” al Castell de Cardona, on actuaran diversos grups corals així com Andrea Motis & Joan Chamorro, Arianna Savall i el Quartet Mèlt. A més, altres apostes musicals que es consoliden són els Concerts al Fòrum Romà d’Empúries i el Mirarock del Castell de Miravet, que enguany porten el grup Manel i la presentació del seu darrer treball Jo Competeixo.

En l’apartat de les arts escèniques i el patrimoni gastronòmic i enològic del país, s’incorpora a l’oferta d’activitats, per primera vegada, el Conjunt monumental d’Olèrdola, amb una proposta de cap de setmana dedicada a la música i a la cultura medievals, sota la direcció de l’artista i musicòleg Antoni Madueño. El Mercat de Territori Santa Teca es torna a celebrar al Castell Monestir d’Escornalbou, on gastronomia, cultura i territori convergeixen durant dos dies per oferir cuina experimental, vins ecològics, concerts, accions poètiques i conferències. Al mateix monument, a Escornalbou, tindran lloc diverses activitats vinculades a la celebració de l’Any Eduard Toda, com la visita teatralitzada De la Xina a Escornalbou i l’estrena del documental Les set vides d’Eduard Toda, que repassa l’excepcional vida i l’ingent obra de l’intel·lectual català.

Pel que fa als museus, tornen les nits d’estiu a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya amb el cicle “Veus amb jazz” i el Museu d’Arqueologia de Catalunya torna a acollir diversos espectacles de teatre i circ del Festival GREC Barcelona. El cinema serà present al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a Terrassa amb un cicle de temàtica industrial i científica.

Completen l’oferta d’estiu les visites i espectacles teatralitzats adreçats a tots els públics i l’oferta de casals i tallers d’estiu per als més petits.

Finalment, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural us convida a participar al concurs "Estiu al Patrimoni". Si durant les vacances visites museus, monuments o jaciments catalans, no t'oblidis de fer una foto ben original i etiquetar-la amb el hashtag #estiupatrimoni.

INFORMACIÓ:

Dates: mesos de juliol, agost i setembre

Llocs: museus, monuments i jaciments de Catalunya (diversos espais).

PER SABER-NE MÉS:

Consulteu el web del projecte, l'agenda i les bases del concurs "Estiu al Patrimoni".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.