Últims dies per visitar la primera retrospectiva de Bruce Davidson a Espanya

Redacció L'Avenç

diumenge, 28 de agost del 2016

10East 100thStreet, B. Davidson

La Fundació Mapfre de Barcelona tanca avui la primera retrospectiva de Bruce Davidson a Espanya, un dels fotògrafs més destacats de la denominada "fotografia humanista" i membre de l'agència Magnum. [+]

La mostra planteja un recorregut per la llarga trajectòria de l'artista i presenta algunes de les seves sèries més cèlebres, com Brooklyn Gang, East 100th Street i Time of Change: Civil Rights Movement i, també, els seus darrers treballs, Nature of Paris i Nature of Los Angeles.

Bruce Davidson va iniciar una relació apassionada amb la fotografia des de molt jove, amb només deu anys, quan la seva mare li va muntar una cambra fosca a casa i va començar a fotografiar els carrers del barri. A partir d'aquest moment, la seva obra estarà caracteritzada per una visió personal de la realitat, en què el seu art es manifesta no tant en imatges individuals, sinó en l'efecte de reiteració, investigació i estudi de temes i personatges al llarg del temps. Aquest estil personal, unit al seu interès per les lluites i els èxits de les persones que fotografia, fan que la seva obra ens ofereixi una perspectiva única de l'evolució de la societat al segle XX i, en particular, als Estats Units.

L'exposició es realitza a la Casa Garriga i Nogués, un edifici construït per l’arquitecte Enric Sagnier sota l'encàrrec de la família de banquers amb el mateix nom, entre els anys 1902 i 1904. La família Garriga i Nogués hi va viure fins el 1936, l'any 1980 l'edifici va ser catalogat com a bé cultural d'interès i, ara, ha passat a ser la sala d'exposicions de la Fundación MAPFRE.

INFORMACIÓ:

Data: del 28 de maig al 28 d'agost

Lloc: Casa Garriga i Nogués (Carrer de la Diputació, 250, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.