UPEC, 12a edició

Redacció L'Avenç

dimecres, 29 de juny del 2016

UPEC

Avui, dimecres 29 de juny, s'inicien les jornades d'enguany de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya sota el títol "Entre les places i els palaus". [+]

La 12a edició de les jornades organitzades per la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya vol ser un punt de trobada entre les places i els palaus per les esquerres progressistes. Actualment, en el si de la política d’esquerra social, estem vivint l’aparició de nous actors, la renovació d’altres, així com canvis en les aliances i en les formes de relacionar-se. A nivell europeu, aquest sector està intentant establir programes comuns i estructures que vetllin per la preservació dels drets socials debilitats per les recurrents retallades. Més concretament, a Catalunya, les esquerres han de fer front a la gestió de la diversitat d’estratègies existents en el context actual del procés sobiranista. D’aquesta forma, la UPEC d’enguany té la missió d’esdevenir un fòrum de diàleg entre el sector progressista, on es puguin treballar honestament les controvèrsies entre les esquerres i, al mateix temps, es puguin posar en valor els seus denominadors comuns.

Durant aquests tres dies es tractaran diversos temes: la Troika europea, la relació entre Catalunya i la resta de l’estat, les posicions intel·lectuals davant de la política, la Transició espanyola, el resultat de les passades eleccions generals, etc. Hi participaran importants personalitats catalanes com Ada Colau, Teresa Crespo, Dani Raventós, Juli Fernàndez, Joan Carles Gallego, Camil Ros, Ernest Urtasun, Xavier Domenech, Dolors Sabater, Borja de Riquer, Montserrat Duch, Javier Pérez Royo, Vicenç Navarro, Miquel Iceta, Anna Gabriel, Daniel Raventós o Oriol Junqueras.

Totes les intervencions poden seguir-se en streaming aquí.

INFORMACIÓ:

Dates: 29 i 30 de juny i 1 de juliol

Lloc: Sala de les Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

En aquest enllaç podeu consultar el programa de les jornades.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.