Tornen els Debats al CCCB

Redacció L'Avenç

divendres, 22 de abril del 2016

adaptive-images

Torna el cicle "Debats" al CCCB. Del 25 d'abril a l'1 de maig es posaran sobre la taula qüestions diverses sobre l'Àfrica, la primera de les quals serà "Els nous corresponsals", una sessió que tindrà lloc el dia 26 d'abril a les 18:30h. [+]

El cicle "Debats" del CCCB entronca amb l'exposició "Making Africa" i proposa diverses sessions de debat sobre temes relacionats amb el continent africà. La primera sessió, "Els nous corresponsals", serà una conversa amb Tania Adam, Xavier Aldekoa, Samuel Aranda i Gemma Parellada, moderada per Pere Ortín, dimarts 26 d'abril a les 18:30h.

Una nova generació de periodistes centra la seva mirada en el continent africà. En aquesta taula rodona, alguns dels nous corresponsals ens parlen dels coneixements que pot aportar una lectura responsable del que passa a l’Àfrica i els reptes que caracteritzen la seva feina.

A mesura que les noves tecnologies de la comunicació redueixen les distàncies entre continents, també fomenten el diàleg entre ells. Una nova generació de corresponsals es pregunta, cada vegada més, com el treball que realitzen no només informa el públic sobre el que passa al continent africà, sinó que construeix la imatge del que és i pot ser el continent. Han millorat els discursos sobre l'Àfrica i la pluralitat de les seves veus? Són més permeables els nous mitjans i les societats digitals als nous continguts que es generen des de l'Àfrica?

Podeu consultar el cicle de debats aquí.

INFORMACIÓ:

Data: 26 d'abril a les 18:30h (primera sessió)

Lloc: CCCB (C/ de Montalegre, 5, Barcelona)

Preu: 3€ (excepte: amics del CCCB, aturats, carnet de docent de la Generalitat i jubilats amb la Targeta Rosa)

PER SABER-NE MÉS:

Adjuntem un editorial de L'Avenç (octubre de 2004) que tracta del genocidi que es va cometre a la regió de Darfur, a l’oest del Sudan, i que havia esclatat a principis de 2003. S'intitula "Àfrica oblidada".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.