Torna la Fira Literal

Redacció L'Avenç

dilluns, 09 de maig del 2016

FIRA-LITERAL-BARCELONA.png-816x335

Literal (Fira d'idees i llibres radicals) és una fira de llibres i idees on s'ajunten editorials, llibreries, autors i lectors per tal de compartir, gaudir i discutir tot allò que tingui a veure amb el món del llibre. Serà a la Fabra i Coats de Barcelona del 13 al 15 de maig. [+]

Entre les més de seixanta editorials i llibreries amb què compta Literal, hi haurà bona part de les editorials que conformen el grup Llegir en Català, entre elles L'Avenç. Enguany la fira comptarà amb la presència de la premi Nobel de Literatura Svetlana Aleksièvitx (publicada per Raig Verd) el dia 14 a les 19h. Tigre de Paper portarà Nanni Balestrini, del qual va publicar la novel·la La Violència Il·lustrada (2013). Serà el dia 15 a les 19h. Adjuntem totes les conferències aquí.

La fira s'ha finançat, en part, a través de Verkami, i també amb les aportacions d'editorials, públic, patrocinadors i l'administració. Té l'objectiu de promoure una nova manera de relacionar-se dins el món del llibre polític, portar nous públics al pensament crític, impulsar el mercat social entorn del món del llibre, estrènyer els lligams entre la cultura i l'economia solidària i enfortir l'economia i les formes cooperatives de cultura.

“Literal” és allò que surt tal com raja, allò que no necessita subterfugi. La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseïts contra el poder. I és que en els darrers temps hem vist una nova onada creativa envaint les nostres llibreries. És aquesta onada creativa d’idees i de llibres que volem que es trobin a la nostra ciutat amb la intenció d’impulsar i promoure aquells que tot l’any estan produint i reproduint aquestes idees.

INFORMACIÓ:

Data: del 13 al 15 de maig

Lloc: Fabra i Coats (C/ Sant Adrià, 20, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.