Torna l'Experiència Centelles a Barcelona

Redacció L'Avenç

dijous, 05 de maig del 2016

DSC_0379-2 Marca

El proper dissabte 7 de maig hi haurà una nova edició de l'"Experiència Centelles", que comptarà altra vegada amb la participació de Sergi Centelles, fill del fotògraf Agustí Centelles. Un recorregut per la Barcelona que va trepitjar aquest últim durant la Guerra Civil. L'organitza el grup Arqueologia del Punt de Vista. [+]

Aquesta vegada serà un recorregut de 4 hores, que transcorrerà per alguns dels escenaris que va trepitjar el fotoperiodista Agustí Centelles durant les primeres hores de la Guerra Civil Espanyola.

El passeig plantejarà moltes preguntes, tot observant les fotografies històriques al lloc on van ser fetes. Veurem com les imatges experimenten una extraordinària loquacitat quan són transportades al lloc on van néixer i ens respondran a molts d’aquests interrogants. Què hi va passar? Per què hi havia un fotògraf? Pel camí es parlarà de quines estratègies seguia el fotoperiodista en una situació complicada. Qui participi del recorregut podrà ser testimoni dels últims precedents que en última instància van desenadenar la insurrecció militar.

La visita començarà a les 10h a la cantonada del carrer Diputació amb Llúria i acabarà a les 14h a la plaça Catalunya. Recordeu que per participar en aquesta experiència tan interactiva cal inscriure’s enviant un correu aquí: info@arqueologiadelpuntdevista.org

INFORMACIÓ:

Data: 7 de maig a les 10h
Lloc: Carrer de la Diputació amb Roger de Llúria (Barcelona)
Durada aproximada: 4h
Preu: 25 euros
Aforament màxim: 15 persones

PER SABER-NE MÉS:
Adjuntem tres papers interessants publicats a L'Avenç. "Forats de bala. Reconstruint els passos d'un fotògraf", de Ricard Martínez, cap del grup Arqueologia del Punt de Vista; publicat al número 352, desembre de 2009. Un editorial intitulat "L'afer Centelles" (núm. 353, gener de 2010): a finals del mes de novembre de 2010, els fills del fotògraf Agustí Centelles van arribar a un acord amb el Ministeri de Cultura per vendre-li, per 700.000 euros, el valuós fons fotogràfic del seu pare, integrat per prop de deu mil negatius de l’època de la República i la guerra... I "La vida a través d'una Leica", de Susanna Portell i Isabel Muntané (núm. 321, febrer de 2007).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.