Temps present, temps passat. Catorze entrevistes de L'Avenç

Redacció L'Avenç

dimarts, 19 de gener del 2016

Portada llibre entrevistes

L'editorial La Magrana publica demà Temps present, temps passat, un recull de catorze entrevistes publicades a L'Avenç entre els anys 2007 i 2014 realitzades pel seu director, Josep M. Muñoz en la que ha esdevingut una de les seccions més llegides i esperades de L’Avenç per l'interès de la tria i l'extensió que permet conèixer de prop personatges cabdals de la nostra història recent. [+]

Les catorze entrevistes seleccionades per aquest recull són les de Jordi Nadal, Xavier Rubert de Ventós, José Antonio Ardanza, Anna Cabré, Eduardo Mendoza, Marina Subirats, Javier Pérez Royo, Borja de Riquer, Paul Freedman, Antón Costas, Josep Ramoneda, Lluís Cabrera, Enric Juliana i Sergi Pàmies. Les entrevistes tracen la trajectòria vital de cada un d'ells, des dels orígens familiars, l'educació, la trajectòria professional i la seva visió del món actual des dels seus coneixements i experiències.

Josep M. Muñoz Lloret (Barcelona, 1959) és historiador i fa d’editor. L’any 2000 va assumir la direcció de la revista L’Avenç. En tots aquests anys, ha contribuït a accentuar-ne la vocació cultural i a seguir fent-ne una publicació de referència. Des del 2007, hi publica cada mes unaentrevista en profunditat. Al mateix temps, ha posat en marxa el segell editorial de L’Avenç, on es publiquen llibres d’història i de literatura. Ha editat Els quatre presidents (L’Avenç, 2010), un llibre d’entrevistes amb els presidents de la Generalitat de Catalunya, de Tarradellas a Montilla. També és l'autor d'una de les entrevistes més interessants que s'han fet al president Mas, segons que ha manifestat ell mateix, i que es pot descarregar gratuïtament aquí. L’Avenç també ha publicat traduccions seves d’obres de Balzac, Thomas de Quincey, Benjamin Constant i Émile Zola.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.