Subirachs

Redacció L'Avenç

divendres, 19 de febrer del 2016

Subirachs

Última setmana per veure l'exposició "Subirachs" a l'Institut Francès de Barcelona, que aplega obres de l'artista relacionades amb la cultura francòfona dedicades a artistes com Jacques-Louis David, Ingres i Millet, i escriptors com Stendhal, Baudelaire, Valéry i Sartre. [+]

Josep Maria Subirachs va néixer a Barcelona el març de 1927. El seu pare, que havia après francès de manera autodidacta, va ensenyar-li aquesta llengua servint-se d’un llibre singular, l’Alphabet il·lustrat per Benjamin Rabier. I el francès sempre va ser la llengua que va servir-li per acostar-se a la cultura universal.

Als anys cinquanta freqüentà el Cercle Maillol de l’Institut francès-Barcelona, a través del qual el 1951 va obtenir una beca de l’Estat francès per anar a París. Aquell primer viatge marcaria un punt d’inflexió en la seva percepció de les creacions artístiques, en prendre contacte amb les darreres avantguardes europees. El 1954, convidat pel pintor Luc Peire, es traslladà a Bèlgica on va viure i treballar dos anys i on es convertí en un escultor professional. Va exposar a Knokke, Bruges, Brussel·les i a la Biennal Internacional d’Escultura d’Anvers.

El 1985 va ser nomenat pel Ministeri de Cultura de l’Estat francès Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres i el 1993 va rebre la insígnia d’Oficial. El 1987 va ser distingit a París com a Personalité de l’Année. Va morir a Barcelona l’abril del 2014.

Trobareu més informació aquí.

INFORMACIÓ:

LLOC: Institut Francès (Moià, 8, Barcelona)

DATA: Fins al 24 de febrer de 2016

PER SABER-NE MÉS:

Teresa Camps va escriure al número 406 de L'Avenç, de novembre de 2014 l'article "A propòsit del llegat de l’escultor Subirachs".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.