Rusiñol en terres gironines

Redacció L'Avenç

Rusiñol Girona

Fins al mes de novembre el Museu d’Art de Girona presenta una selecció de pintures, fotografies i textos que testimonien la vinculació de Santiago Rusiñol amb el territori gironí. Demà es presenta el catàleg de l'exposició i dijous hi farem una lectura de textos de Rusiñol editats per L'Avenç. [+]

L’exposició se centra en Girona ciutat, però també hi apareixen llocs com Olot, Ripoll o Arbúcies, entre d’altres. Alguns d’aquests llocs van ser els indrets gironins més freqüentats per l’artista, mal que no els únics. Els paisatges de la zona van quedar plasmats en un bon nombre de quadres i descrits en diversos articles i relats de la premsa de l’època. Un dels punts d’interès de la mostra és la simbiosi entre escriptura i pintura: de quina manera l’artista fixa motius idèntics però amb tècniques diverses. En total, 26 pintures i encara una vintena de dibuixos, fotografies i escrits que testimonien no només la seva estada a la zona i la seva fascinació pel paisatge local, sinó la relació que va tenir amb els artistes i intel·lectuals gironins.L’exposició, produïda per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, ha comptat amb el comissariat de Margarida Casacuberta i Vinyet Panyella, així com l’assessorament de Mercedes Palau-Ribes, amb la complicitat de més de 40 prestadors entre particulars, museus, arxius i biblioteques.

Demà dissabte a les 11.30 h tindrà lloc la presentació del catàleg, als jardins del Palau Episcopal. Una publicació que ressegueix les estades de Rusiñol i l’obra literària i artística de l’autor exhibida a la mostra. El catàleg ha estat coordinat per Margarida Casacuberta, i compta amb textos de: J.M. Puigvert, Narcís Figueras, Ma. Lluïsa Faxedas, Vinyet Panyella, Jordi Falgàs, Mercedes Palau-Ribes, Ma. Àngela Vilallonga, Eva Vàzquez, Glòria Granell i Iolanda Vila.

A més, dijous dia 16 de juny a les 18h. al mateix museu la mateixa Margarida Casacuberta, presentarà els llibres de Rusiñol que L’Avenç ha anat reeditant en els darrers anys: Màximes i mals pensaments, El català de la Manxa, La niña gorda i En Josepet de Sant Celoni.

INFORMACIÓ:

Dates: Exposició oberta fins a l’1 de novembre de 2016

Lloc: Museu d’Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.