"Refugiats, l'odissea cap a Europa", de Sergi Càmara

Redacció L'Avenç

dimarts, 22 de març del 2016

Reportatge del fotògraf vigatà Sergi Càmara. Retrata gran part del camí que han recorregut milers de refugiats que fugen de la barbàrie i el caos. Al Palau Robert fins al 31 de març. [+]

El fotògraf Sergi Càmara (Vic, 1970) ha fet aquest reportatge pel Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades per sensibilitzar l'opinió pública sobre el tema dels refugiats.

Les fotografies de l'exposició "Refugiats, l'odissea cap a Europa" retraten gran part del camí que han recorregut milers de refugiats que fugen amb determinació de la barbàrie i el caos, patint tota mena de riscos. El fotògraf vigatà ha viatjat a punts conflictius de l'èxode de refugiats: les illes gregues de Lesbos i Kos, prop de Turquia, un dels principals punts d'entrada a Europa de les persones que fugen dels seus països; el pas fronterer d'Idomeni, la frontera entre Grècia i Macedònia; Belgrad; la frontera entre Sèrbia i Hongria; Budapest; la localitat fronterera de Tovarnik, i Melilla.

Les imatges documenten el perill de les travessies pel mar, les llargues caminades, les esperes a les fronteres, les estades a ciutats com Belgrad o Budapest a l'espera de sortir cap al destí desitjat, els viatges amb tren o el testimoniatge de les famílies. També s'hi pot veure la tasca de l'ONG catalana Open Arms, que porta a terme operacions de salvament al mar.

La mostra es pot veure també a diverses localitats de Catalunya i districtes de Barcelona.

INFORMACIÓ:

Data: Fins al 31 de març

Lloc: Palau Robert (Pg. de Gràcia, 107, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.