Recordant Ismael Smith

Redacció L'Avenç

dilluns, 27 de juny del 2016

Smith

Ismael Smith i Marià Andreu trasvestits al seu taller (Fons MAC)

Equipo Palomar ofereix demà dia 28 de juny una conferència sobre Ismael Smith i la seva peculiar visió de l’art i la identitat sexual al Museu d'Art de Cerdanyola. [+]

En el marc del Dia internacional de l’orgull gai, el col·lectiu Equipo Palomar de Barcelona ha organitzat la conferència “Fons, armari i figura per Ismael Smith” amb l’objectiu de rellegir l’època del modernisme tardà sota una visió queer. Després de l’exposició sobre l’artista que va organitzar el mateix col·lectiu l’any passat a l’espai El Palomar, aquesta activitat representa una ampliació dels nous horitzons descoberts d'Smith, així com també una continuació de la discussió sobre la visió marcadament heterosexista de la història i l’art.

Nascut a Barcelona l’any 1886, Ismael Smith i Marí es va formar artísticament a la Llotja i a l’Acadèmia Baixas. Amb un estil marcadament dandi, va viure entre els cercles noucentistes i modernistes de la Ciutat Comtal i de París. Smith fou ben apreciat pels seus coetanis, però progressivament oblidat a causa de les seves creacions excèntriques com també la seva visió ben personal sobre la sexualitat, que es reflectia en la seva tendència per la pràctica nudista. Lluny del relat únic i tancat, amb aquesta conferència, Equipo Palomar ofereix una relectura tant de la trajectòria vital com artística d’Ismael Smith.

INFORMACIÓ:

Data: 28 de juny a les 19.30h

Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola (C/ de Sant Martí, 88, Cerdanyola del Vallès)

PER SABER-NE MÉS:

A L'Avenç, núm. 422 (abril de 2016) es parla sobre el fons dedicat a Ismael Smith que alberga el Museu d'Art de Cerdanyola. Pròximament, al Focus de L'Avenç dels mesos de juliol i agost, podreu llegir més sobre la figura d'Ismael Smith, així com també de Josep M. Junoy, de la mà d'Aitor Quiney.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.