Ramon Llull i l'encontre entre cultures

Redacció L'Avenç

dimarts, 12 de juliol del 2016

Llull cultures

Després d'ésser exposada a Tarragona i València, l'exposició "Ramon Llull i l'encontre entre cultures" visita el MUHBA fins al 24 de juliol. [+]

Dins el marc de l'Any Llull, que commemora el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, l’Institut Europeu de la Mediterrània presenta "Ramon Llull i l’encontre entre cultures". Aquesta exposició itinerant està integrada per una mostra representativa de manuscrits lul·lians que mostren l’estreta relació intercultural del savi i pensador mallorquí amb el món musulmà.

Dividida en un total de 10 àmbits, l’exposició arrenca amb la contextualització de l’autor dins de l’enclavament singular del Regne de Mallorca, punt geogràfic estratègic en el si de la Mediterrània medieval. Seguidament se’ns presenta la figura del "català de Mallorques" qui als 30 anys va decidir entregar-se a la fe cristiana i a la tasca missional. Amb l’objectiu de convertir no-cristians i reformar el sistema religiós, la vida de Ramon Llull va estar marcada per un dinamisme incansable. A part dels seus viatges per Europa i el mar Mediterrani, l’exposició destaca el 1293 com un punt d’inflexió important en la vida del pensador: l’any d’inici de tres viatges per terres musulmanes on va aplicar el seu sistema filosòfic que coneixem com a "Art lul·liana". Per acabar, la mostra presenta la preocupació del mateix Llull per la conservació i la propagació de les seves pròpies obres, un fet clau per comprendre la perpetuació de la seva obra al llarg de tots aquests 700 anys.

INFORMACIÓ:

Dates: fins al 24 de juliol

Lloc: MUHBA (Plaça del Rei, s/n, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

LlullxLlull

Aquest mes de setembre, la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i L'Avenç publiquem l'antologia Llull x Llull, que s'ha concebut amb el propòsit de convertir-se en un recurs útil i amè per ajudar-nos a descobrir la dimensió històrica, filosòfica i literària de l'autor. L'edició de l'antologia és a cura de Joan Santanach, comissari de l'Any Llull.

Al web del MUHBA teniu més informació sobre l'activitat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.