Rafael Patxot a l'IEI

Redacció L'Avenç

dimecres, 22 de juny del 2016

Patxot

L'Institut d'Estudis Ilerdencs acull l'exposició "Rafael Patxot, mecenes, científic..., home" fins al proper 17 de juliol. [+]

Entre els diversos actes que l’IEI ha organitzat en homenatge a Rafael Patxot, aquesta mostra, instal·lada a la Sala Montsuar, presenta les diverses facetes i vicissituds, tant vitals com professionals, d’aquest gran personatge de les primeres dècades del XX.

Fill d’una família d’industrials surers de Sant Feliu de Guíxols, Rafael Patxot i Jubert (1872-1964), home de gran temperament, s’abocà al mecenatge en el camp de la cultura catalana, sobretot durant la Dictadura de Primo de Rivera, guiat per un important sentiment de deure, de justícia i d’afecció a Catalunya. D’entre els seus projectes, es pot destacar la creació de la Fundació Concepció Rabell com a marmessor de la seva cunyada, la instauració del concurs musical Eusebi Patxot en memòria del seu pare pianista, la institució de la Fundació d’Estudi de la Masia Catalana o la construcció de l’Observatori Català l’any 1926, fruit de la seva gran vocació per l’astronomia. També cal mencionar la seva vinculació al grup de L’Avenç, com a col·laborador habitual a la “Col·lecció Popular L’Avenç”, i a l’Institut d’Estudis Catalans.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 17 de juliol

Lloc: Sala Montsuar I de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Plaça Catedral, s/n, Lleida).

PER SABER-NE MÉS:

A L'Avenç, núm. 407 podeu descobrir més informació sobre la figura de Rafael Patxot.

També us pot interessar la pàgina sobre l'exposició dins del web de l'IEI, que ofereix una visita virtual de la mostra.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.