Presentació dels 'Diaris' de Ricard Salvat al TNC

Redacció L'Avenç

dissabte, 09 de abril del 2016

08356

El Teatre Nacional de Catalunya acollirà la presentació del primer volum del llibre Diaris (1962-1968) de Ricard Salvat, editat per Edicions de la Universitat de Barcelona. Serà el dia 11 d'abril a les 19h. [+]

El dilluns 11 d’abril, a les 19h, el Teatre Nacional de Catalunya acull la presentació del primer volum del llibre Diaris (1962-1968), de Ricard Salvat, editat per Edicions de la Universitat de Barcelona. Amb aquesta publicació comencen a sortir a la llum els diaris personals d'un dels dramaturgs més importants del teatre català, inèdits fins avui, en un ambiciós projecte editorial que donarà a conèixer, en deu volums ordenats cronològicament, els dietaris que va escriure l’autor entre 1962 i 2009, any de la seva mort.

Hi intervindran Mireia Sopena, editora del llibre; Eulàlia Salvat, de la Fundació Ricard Salvat; Francesc Foguet, professor de la UAB, i Xavier Albertí, director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Durant la presentació, els actors Carme Sansa i Enric Majó llegiran fragments del llibre.

En aquest primer volum dels seus diaris revela una figura, entre la joventut i la maduresa, més polièdrica, matisada i humana que la icona que n’ha pervingut amb el temps, i permet comprendre millor l’obra i les circumstàncies d’un intel·lectual de gran vàlua que mai no va deixar de lluitar per aconseguir una nova Catalunya, fondejada en una escena que ell va contribuir a renovar.

Ricard Salvat tenia vint-i-set anys quan va escriure la pri­mera entrada del seu diari personal. Aleshores ja desplega­va la seva activitat en múltiples fronts: el teatre, la novel·la, la docència i el periodisme. Dinàmic, inquiet, incansable, ambiciós, Salvat plasma en les pàgines d’aquest diari tota l’amplitud i la intensitat dels anys en què consolida la seva «aventura escènica» i es forja una personalitat brillant.

INFORMACIÓ:

Data: 11 d'abril a les 19h

Lloc: Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Francesc Foguet ha escrit diversos articles sobre Ricard Salvat a Els Marges: 102, febrer de 2014: "Notícia sobre Ricard Salvat i el teatre basc", i al 107, novembre de 2015 "Ricard Salvat, censurat (Salvador Espriu, Bertolt Brecht i Josep Maria Muñoz Pujol)". Núria Santamria va escriure a L'Avenç "En la mort de Ricard Salvat", al núm. 346, abril 2009.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.