Patrick Deville parla del temps i l'espai

Redacció L'Avenç

dijous, 10 de març del 2016

patrick-deville

L'escriptor Patrick Deville, habituat a saltar entre segles i continents en les seves novel·les, ens parlarà de la relació entre el temps, l'espai i la literatura a la conferència de clausura del Debat de Barcelona "La literatura, un viatge en el temps i l'espai". Serà el dia 14 de març a les 18:30h al CCCB. [+]

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà aquest proper dilluns 14 de març a les 18:30h l'escriptor francès Patrick Deville, autor de novel·les com Ecuatoria (Anagrama, 2015) o Viva (Anagrama, 2016), conegudes pels salts entre segles i continents, de temps i d'espai, que hi trobem. La conferència de Deville, intitulada "La literatura, un viatge en el temps i l'espai", versarà, per tant, sobre els salts en el temps i de la relació entre el temps, l'espai i la literatura.

D’un continent a l’altre, d’un segle a l’altre, en la literatura de Patrick Deville es produeix un desplaçament constant en el temps i l’espai. Travessa i connecta utopies i fracassos, revolucions i dictadures, línies de vida i destins de personatges anònims i personalitats inoblidables. Les seves novel·les «sense ficció», autèntiques màquines del temps, exploren els plecs del passat, reconstrueixen «la vida novel·lesca i ridícula dels homes», els seus somnis i els ideals que alimenten el motor de la història. Cronista del passat, testimoni d’un temps anterior, Deville apareix en els seus llibres com una mena de «fantasma del futur», funàmbul sobre la fràgil corda que l’escriptor estén entre l’ahir i l’avui.

La conferència clourà el Debat de Barcelona, el cicle amb més tradició del CCCB que cada any tracta un aspecte cau de la vida contemporània des d'una perspectiva filosòfica.

INFORMACIÓ:

Data: 14 de març a les 18:30h

Lloc: CCCB

Preu: 3€

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.