Ordre i desordre a les ciutats al segle XXI

Redacció L'Avenç

dissabte, 11 de juny del 2016

Ciutats XXI

Dijous 16 a les 18.30h tindrà lloc al CCCB una conversa sobre "Ordre i desordre a les ciutats al segle XXI". Moderada per Oriol Nel·lo, hi participaran l'urbanista italià Francesco Indovina, i altres autors catalans del llibre Cities in the 21st century (Routlege, 2016): Mireia Belil, Francesc Muñoz i Joan Subirats. [+]

A mitjan segle passat, l’arquitecte i urbanista Josep Lluís Sert es preguntava si les nostres ciutats podrien sobreviure. Avui, a principis del segle XXI, podem constatar que les ciutats no només han sobreviscut, sinó que han experimentat el major creixement de la història. La població urbana, que al llarg del temps havia constituït només una petita part del total, és ja la majoria i s’estima que, per a l’any 2050, dos terços de la població mundial viuran a les ciutats. Les ciutats d’avui són els principals centres de producció, el gresol del canvi social i els focus de la innovació científica i tecnològica. La urbanització genera desigualtats socials agudes i greus problemes mediambientals, però també pot oferir, si som capaços de governar-la, oportunitats per avançar cap a un futur de més prosperitat, sostenibilitat ambiental i justícia social.

Amb motiu del llançament del llibre Cities in the 21st Century(Routledge, 2016), una panoràmica de la urbanització contemporània escrita per trenta especialistes d’arreu del món, Francesco Indovina debat amb Mireia Belil, Francesc Muñoz i Joan Subirats, tots ells autors del llibre, sobre el tema crucial de l’ordre i el desordre a la ciutat. El debat serà moderat per Oriol Nel·lo, editor del volum.

INFORMACIÓ:

DATA: 16 de juny de 2016, 18.30h

LLOC: CCCB (Montalegre 5, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Oriol Nel·lo ha publicat nombrosos articles a L'Avenç sobre urbanisme i ciutats, d'entre els quals destaquem: al número 422, abril 2016, "Set reptes per l'estudi dels moviments urbans" i al número 262, setembre 2001, "Ciutat de ciutats. Reflexions sobre el procés d'urbanització a Catalunya"

Precisament sobre les ciutats del segle XXI L'Avenç acaba de publicar Les ciutats invisibles. Viatge a la Catalunya metropolitana, de Marc Andreu, que aplega 17 reportatges entre els quals hi ha els dedicats a Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.