OFF SPACE: una nova forma d'experimentar La Rambla

Redacció L'Avenç

dilluns, 05 de setembre del 2016

Arts Santa Mònica i ELISAVA promouen "OFF SPACE", una proposta sobre la transformació de la realitat i la suspensió del temps. És una història en la qual es convida a tothom a reduir la velocitat per observar i interpretar la ciutat des de punts de vista alternatius. [+]

La Rambla de Barcelona és un paisatge molt animat per on circulen més de 90 milions de persones a l’any. Aquest riu humà ara es pot observar amb deteniment gràcies a la instal·lació "OFF SPACE", ubicada a la rampa del centre Arts Santa Mònica i projectada pel Màster en Arquitectura Efímera i Disseny d’Espais Temporals (MEATS) d’ELISAVA.

"OFF SPACE" és una instal·lació interactiva que pretén enfrontar els nostres sentits al repte de percebre el món circumdant d’una forma completament nova; el que veus no és el que sents i el que sents no és el que estàs pensant.

A més, mitjançant codis QR, el visitant es podrà descarregar una aplicació amb la qual escoltar diferents sons al seu smartphone o dispositiu portàtil, que el convidaran a reflexionar i reinterpretar allò que veu. Per exemple, hi haurà àudios que reflexen el flux de gent, com ara una manifestació o una parada militar, i d’altres extrets de la natura, com un rierol, un ramat de xais, o sons d’ocells i insectes al vol.

L’"OFF SPACE" es planteja com a una extensió del propi Arts Santa Mònica i al mateix temps com un reclam cap el que hi passa dins. L’ocupació temporal de la rampa, que originalment havia de servir com accés a l’interior del centre artístic, serveix per a recuperar aquest espai i revaloritzar-lo com a terrassa a La Rambla.

INFORMACIÓ:

Data: fins a finals d'any

Lloc: Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.