Música i identitat a l'IEC

Redacció L'Avenç

dimecres, 13 de juliol del 2016

Claustre

Demà dijous dia 14 de juliol tindrà lloc l'últim concert del cicle estival "Música al claustre" de l'Institut d'Estudis Catalans. [+]

Amb l’objectiu de recuperar la tradició musical entre les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona, l’IEC ha organitzat, amb la col·laboració del Museu de Música de Barcelona, el cicle “Música al claustre”, enguany titulat “Tres aspectes essencials de la música catalana”. Després de les dues sessions anteriors amb el Trio Granados i les dotze cançons populars catalanes de la mà de Jaume Torrent i Mauricio Díaz, el cicle es clourà amb el concert entorn a les Homilíes d’Organyà, que pretén invocar els orígens de la identitat històrica catalana.

Homilíes d’Organyà és una adaptació musical del text més antic de la literatura catalana creada pel compositor Albert Carbonell i estrenada l’any passat a la col·legiata de Santa Maria d’Organyà. Per iniciativa del mateix Carbonell, els encarregats de musicar l’obra són el Quartet Lux et Umbra, format per Robert Armengol (percussió), Lluís Coll (corneta), Edwin García (tiorba) i Sara Parés (flauta de bec), conjuntament amb el solista baix-baríton Pau Bordas. La suite de les Homilies compta amb una introducció i sis parts diferenciades.

INFORMACIÓ:

Dia: 14 de juliol a les 21h

Lloc: Claustre de l'IEC (Carrer del Carme, 47, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar el programa de l'activitat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.