Mostra de cinema PICURT

Redacció L'Avenç

diumenge, 19 de juny del 2016

Picurt

PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, arriba aquest 2016 a la seva 10a edició, que tindrà lloc del 21 al 25 de juny a La Seu d'Urgell, Artedó, Andorra i Alàs. [+]

La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus PICURT és un Festival de cinema anual de llargmetratges, migmetratges, telefilms i curts de muntanya de diferents països del Món, organitzat per l’Associació CEP Cultura i Entorn del Pirineu. Iniciada l’any 2006 a Artedó, la mostra va néixer amb l’objectiu de vetllar per l’estudi, la preservació, la promoció i la difusió de la cultura, els costums i les tradicions relacionades amb les poblacions, la terra, la història i els habitants del Pirineu a través de l’art cinematogràfic. Des de llavors, la mostra no ha deixat de créixer i enguany celebra els seus 10 anys d’història amb la projecció d’un total de 84 films nacionals i internacionals sobre els Pirineus i la cultura de la muntanya d’arreu del món. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat Espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món. Nepal, Corea, Mèxic, Tanzània, Argentina, Dinamarca i Alemanya són alguns dels 23 països que participaran en aquesta edició.

A banda de les projeccions i les activitats infantils i paral·leles de cada any, per tal de celebrar la primera dècada de vida, aquesta edició incorpora l’atorgament de diversos premis: Premi Gall Fer Pirineus - Ciutat de La Seu d’Urgell, Premi Gall Fer Cadí - Esports, Premi Gall Fer Andorra – Ecologia i Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del Món. A més, la mostra d’aquest 2016 presenta l’exposició Bestiari, de l’Il·lustrador Perico Pastor i Xavier Bellés i també la performance musical i d’arts escèniques Ofrena, dirigida pel músic Arnau Obiols.

L’acte inaugural d’aquesta edició serà el proper dimarts 21 de juny als Cinemes Guiu, on es projectarà la pel·lícula Tierra de todos (1962), amb la presència del seu director Antonio Isasi-Isasmendi. Seguidament es farà un homenatge als 10 anys de PICURT amb un recull d’imatges de totes les mostres celebrades.

INFORMACIÓ:

Dates: del 21 al 25 de juny

Lloc: La Seu d'Urgell, Artedó, Andorra i Alàs (diversos espais)

Entrada: 3€ per sessió

20€ abonament per totes les sessions

Punts de venda: Cinemes Guiu i Espai Ermengol

PER SABER-NE MÉS:

Programa general i programa de mà de la mostra. Per a qualsevol altra informació, visiteu el web de PICURT.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.