Món Llibre, el Sant Jordi infantil i juvenil

Redacció L'Avenç

dissabte, 16 de abril del 2016

El cap de setmana del 16 i 17 d’abril l’Institut de Cultura de Barcelona organitza la 12a edició de Món Llibre, el Sant Jordi infantil i juvenil, inspirada en la idea de com la literatura ens mou a canviar i millorar el món. Més de 100 activitats programades per l’ICUB (espectacles de teatre i cinema) i més de 50 editorials, publicacions i plataformes participants (contacontes i tallers) integren la programació. [+]

El cap de setmana del 16 i 17 d’abril l’Institut de Cultura de Barcelona organitza la 12a edició de Món Llibre, el Sant Jordi infantil i juvenil, inspirada en la idea de com la literatura ens mou a canviar i millorar el món. Més de 100 activitats programades per l’ICUB (espectacles de teatre i cinema) i més de 50 editorials, publicacions i plataformes participants (contacontes i tallers) integren la programació.

Ara que Barcelona s’estrena com a Ciutat de la Literatura per la UNESCO, Món Llibre convida els il·lustradors Lani Yamamoto –en representació de Reykjavic Ciutat de la Literatura de la UNESCO- i Jan Bajtlik (Polònia), que va participar en la creació de la imatge de Cracòvia Ciutat de la Literatura per la UNESCO.

Destaquen com a novetats la convocatòria de booktubers (#recomanollegir) i els tallers exclusius adreçats a mares i pares per aprendre a estimular la lectura entre els més petits. Per commemorar el 400 aniversari de la mort de Shakespeare i Cervantes es programa l’espectacle Microshakespeare i la instal·lació La triste figura; i el Centre de Titelles de Lleida celebra el seu 30è aniversari treballant a l’entorn de la literatura i el teatre amb el muntatge Xim.

L'ICUB va ser creat l'any 1996 com a òrgan únic de totes les funcions municipals en matèria de cultura a partir de la fusió de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, de l’Institut Municipal Barcelona Espectacles i del Centre gestor de museus. Des de l’1 de gener de 2006 l’Institut de Cultura s’ha constituït com una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL). Una modalitat d’ens públic prevista per llei que confereix plena capacitat jurídica i autonomia de gestió a l’Institut de Cultura per portar endavant els seus programes i projectes.

Podeu consultar el web de Món Llibre aquí.

INFORMACIÓ:

Data: 16 i 17 d'abril d'11h a 19:30h

Lloc: MACBA (Pl. dels Àngels, 1, Barcelona) i CCCB (C/ de Montalegre, 5)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.