Mercat de Lletres

Redacció L'Avenç

dijous, 22 de setembre del 2016

Cartell Mercat de Lletres

El proper dissabte 24 de setembre tindrà lloc la cinquena edició del Mercat de Lletres al Museu de la Pell d'Igualada, una iniciativa cultural amb el propòsit de promoure la difusió de la lectura, la llengua, l'escriptura i la literatura, donar a conèixer autors catalans i locals i fomentar l’ús de la llengua catalana. [+]

El Mercat de Lletres es va portar a terme per primera vegada a Igualada, l’any 2012 i és una iniciativa que s’organitza des del Programa de millora del barri de Sant Agustí i el Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de diverses institucions i entitats de l’àmbit de la cultura.

El programa

A un quart d’onze del matí, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, inauguraran el Mercat just abans de la intervenció de Rosa Regàs, que conversarà amb Maria Estruch dels seus darrers llibres i de la seva trajectòria com a novel·lista. A continuació, serà el torn de Sílvia Alcántara, que presentarà Els dies sense glòria, i a les dotze del migdia Alba Castellví farà el mateix amb el seu llibre Educar sense cridar.

Poc abans de l’hora de dinar, el protagonisme serà pels autors locals amb “Literatura km 0”: una presentació col·lectiva amb la presència de Teresa Roig (La merceria), Mireia Rubio (El tiempo del negro), Josep Maria Solà (Un salt al blau) i Joan Pinyol (El mar de les ombres). A la una, Pau Badia dibuixarà i projectarà en directe el llibre Nomdenoia.

Havent dinat, a les quatre, es lliuraran els premis de tres concursos: el de microcontes, el de poemes d’amor i el d’una història per WhatsApp, amb una lectura dels textos dels guanyadors. A les cinc, el guionista del Club Super3 Andrés Palomino presentarà el llibre Generació tomàtic, i precedirà la xerrada sobre Lola Vendetta, el personatge creat per Raquel Riba Rossy, il·lustradora de contes i dibuixant de còmics professionals. A les set, Roger de Gràcia parlarà de 60 dies a Cuba amb l’artista cubana Marilú Martínez-Ruiz.

Finalment, a les vuit, començarà el recital DePellSensible “No era lluny ni difícil”, amb Joan Margarit, acompanyat de Xavier Algans (piano), Carles Margarit (saxo, direcció i composició) i l’escriptor Antoni Dalmau, que presentarà aquest acte de cloenda de l’edició d’enguany. Durant el dia, els assistents al Mercat també podran visitar parades de llibres, la Biblioteca Central d’Igualada, l’exposició “La desmesurada vida de Ramon Llull” o participar en un taller d’estampació amb lletres, entre d’altres activitats, la resta de les quals podeu consultar aquí.

INFORMACIÓ:

Data: dissabte 24 de setembre de 2016

Lloc: Museu de la Pell d'Igualada (C/ Dr. Mercader s/n, Igualada)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.