Mallorca i els seus personatges

Redacció L'Avenç

dissabte, 06 de febrer del 2016

Baltasar Porcel

Dimarts 9 de febrer l'escriptora mallorquina Carme Riera pronunciarà la conferència "Mallorca i els seus personatges”, dins el cicle d'activitats a propòsit de l'exposició Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món al Palau Robert de Barcelona. [+]

Una exposició al Palau Robert recorda el món literari i la personalitat de Baltasar Porcel (Andratx, 1937 – Barcelona, 2009). Comissariada per l’escriptor i crític Julià Guillamon, la mostra recorda i dóna visibilitat a una de les figures centrals de la cultura catalana de les últimes dècades, amb una literatura que connecta tant els mites clàssics com amb el món contemporani.

Baltasar Porcel, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 2007, va destacar per la força i la vitalitat d’una narrativa que travessa gèneres. El seu treball com a autor de teatre, novel·lista, autor de grans reportatges, entrevistador i columnista posa de manifest la combinació de coneixement, passió i implicació, un fet que dota la seva obra d’un segell propi. Un llegat immens pel que fa al volum i a la qualitat literària. Des que va arribar a Barcelona l’any 1960, la seva vida va seguir una transformació constant que va culminar en la seva penúltima etapa d’home públic com a president delegat de l’Institut Català de la Mediterrània d’Estudis i Cooperació.

L’exposició Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món reconstrueix tots els aspectes de la seva personalitat i ens introdueix en el ric món literari de l’escriptor. El relat s’estructura en tres àmbits: El mite d’Andratx, Notícies del món i El desordre global. “Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món” és un viatge d’anada i tornada des del món originari d’Andratx, un lloc retirat del món que obliga els seus habitants a sortir a l’aventura.

Coincidint amb l’exposició, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) organitza, a la Sala de les Cotxeres del Palau Robert una sèrie de quatre conferències. Presentarà l'acte Sergio Vila Sanjuan, escriptor i periodista.

INFORMACIÓ:

Data: Dimarts 9 de febrer a les 19. L'exposició romandrà oberta fins al dia 28.

Lloc: Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107. Barcelona)

Organitza: IEMED

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.