Maillol, Frère, Pons. Una Arcàdia catalana

Redacció L'Avenç

dimarts, 06 de setembre del 2016

Henri Frère: Maillol treballant La Montagne, anys 30

El Musée d’art moderne de Céret exhibeix l'exposició “Maillol, Frère, Pons. Una Arcàdia catalana” comissariada per Antoinette Le Normand-Romain i Nathalie Gallissot. A la mostra, que estarà oberta al públic fins el 30 d'octubre, s'hi podran veure 215 obres entre pintures, escultures, fotografies i poemes. [+]

Aquest estiu, el museu ha presentat una exposició dedicada a Maillol i al vincle que l'artista ha mantingut durant tota la seva vida amb la seva terra. Nascut a Banyuls de la Marenda, Maillol hi retornava cada hivern per treballar al seu mas que, més endavant, es convertiria en museu per voluntat de Dina Vierny. És el lloc on la jove model acompanyà l'escultor al llarg dels seus darrers anys de creació.

Al voltant de Maillol, el seu deixeble Henri Frère i el poeta Josep Sebastià Pons, els artistes rossellonesos composen una tríada apassionada per l'art, la poesia i la natura catalana que consideren com la seva Arcàdia, la regió de Grècia i província mítica esdevinguda sinònim de la terra del goig de viure i de la poesia.

INFORMACIÓ:

Data: fins el 30 d'octubre

Lloc: Musée d'art moderne de Céret (8 Boulevard Maréchal Joffre, Céret, França)

PER SABER-NE MÉS:

El Musée d'art moderne de Céret va ser fundat l'any 1950 per Pierre Brune i Frank Burty Haviland, dos pintors que es van embarcar en l'aventura de crear un museu d'art modern aprofitant que Céret era un santuari artístic i punt de trobada dels artistes de la època. Picasso va donar 53 de les seves obres i Matisse 14 dibuixos, convertint-se així en els impulsors del museu. Les obres de pintors del segle XX com Picasso, Braque, Gris, Soutin, Chagall, Herbin, Matisse, Masson, Krémègne, Miró, Tàpies, Viallat, Toni Grand i Bioulès, entre d'altres, es poden contemplar alternant-se amb les exposicions temporals que ofereix el museu.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.