Lluís Companys a l'IEC

Redacció L'Avenç

dimarts, 12 de abril del 2016

Demà dimecres 13 d’abril a les 12h, a la Sala Puig i Cadafalch de l’Institut d'Estudis Catalans, l’escriptora i historiadora Montserrat Coberó presentarà la nova biografia del president Lluís Companys (Lluís Companys. Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya!) i parlarà de la informació inèdita que aporta sobre el personatge. Organitzat per l'IEC i Pagès Editors. [+]

L’escriptora i historiadora Montserrat Coberó presentarà la nova biografia del president Lluís Companys (Lluís Companys. Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya!) demà a l'IEC (l'acte és organitzat per l'IEC i per Pagès Editors) i parlarà de la informació inèdita que aporta sobre el personatge. Una lectura apassionant que ens revela qui era Lluís Companys per mitjà d’un relat rigorós i ple d’episodis de resistència, heroisme i passió en aquesta gran tragèdia contemporània. L’itinerari vital del president Companys ens submergeix en unes dècades transcendentals de la història recent de Catalunya, il·lustrades amb unes cent cinquanta imatges, moltes inèdites.

L’afusellament de Companys per part de l’aparell repressor franquista, amb la col·laboració del règim nazi, fou la culminació de tota una vida dedicada a la lluita per la justícia social, pels ideals republicans i per Catalunya. Aquesta biografia descobreix al lector la personalitat de Companys més enllà de la figura pública. Aprofundeix en els valors que l’acompanyaren des de la infantesa fins al darrer alè i amb els quals molts lectors se sentiran identificats. Amb un estil àgil i vivencial, aquesta biografia esdevé una narració captivadora des del primer mot.

Montserrat Coberó i Farrés és llicenciada en història per la Universitat de Barcelona, té el màster en gestió del patrimoni històric i arqueològic, el màster en museologia i gestió del patrimoni cultural, el postgrau en gestió i dinamització de noves activitats d’oci i turisme i el postgrau en desenvolupament local. Ha publicat articles divulgatius en diversos mitjans de comunicació com El Temps, L’Avenç o Descobrir Catalunya, i monografies sobre història local i tradicions. Ha participat en la recuperació de la memòria històrica de la Guerra Civil a les comarques de l’Anoia, la Segarra, l’Urgell i el Segrià.

INFORMACIÓ:

Data: 13 d'abril a les 12h

Lloc: Sala Puig i Cadafalch de l'Institut d'Estudis Catalans (C/ del Carme, 47, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Adjuntem dos articles publicats a L'Avenç sobre Lluís Companys: "Aturar la guerra. Les gestions secretes de Lluís Companys davant el govern britànic", de Gregori Mir (núm. 315, juliol de 2006), i "Lluís Companys. President de Catalunya", de Ferran Mascarell (núm. 144, desembre de 1990).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.