Llegir periodisme

Redacció L'Avenç

dissabte, 30 de gener del 2016

Llegir periodisme

Aquest mes de febrer comença un club de lectura virtual coordinat pel periodista Albert Lladó sobre Llegir periodisme, dedicat a alguns dels noms més destacats del periodisme català, espanyol i internacional, que han contribuït a entendre millor què passa al nostre voltant. [+]

Vivim en un món on el soroll i la immediatesa no es deixen apropar-nos a l’actualitat com un fenomen complex, ple de referències, connexions i ponts de trobada. El periodisme és, també, una forma de mirar diferent, amb voluntat d’entendre l’altre. També de seduir-lo. Si la novel·la cerca un pacte de versemblança amb el lector, el professionals de la premsa saben que el seu principal compromís és el rigor. Però la ficció i el periodisme no estan tan allunyats com sembla. Els grans periodistes, d’ara i d’abans, a través de les seves cròniques, reportatges i entrevistes, construeixen personatges, fan servir metàfores i, sense renunciar als fets, ens transmeten informació a través de la literatura. En aquest club de lectura virtual, Llegir Periodisme, es revisitaran alguns dels noms més destacats del periodisme català, espanyol i internacional.

Cada mes es comentarà un llibre, i l'inici oficial del club es farà en un acte a la Biblioteca de Catalunya el proper dijous 4 de febrer a les 19h amb Jordi Amat i Albert Lladó.

Les lectures del club seran aquestes:

Tot s’ha perdut, Gaziel (La Magrana, 2013)

¿Qué pasa en Cataluña?, Manuel Chaves Nogales (Almuzara, 2013)

La noche de Tlatelolco, Elena Poniatowska (Escolar y Mayo, 2015)

Voces de Chernóbil, Svetlana Alexievich (Debate, 2015)

Dotze homenots, Josep Pla (Labutxaca, 2013)

Retratos y encuentros, Gay Talese (Alfaguara, 2012)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.