"Llapis, paper i bombes" a la Casa València

Redacció L'Avenç

divendres, 25 de març del 2016

cartell llapis

L'exposició "Llapis, paper i bombes" és una mostra de més de 50 dibuixos fets per nens refugiats i acollits a pobles de la regió central del País Valencià, i estarà oberta al públic a la Casa València de Barcelona fins el dia 8 d'abril. [+]

L'exposició "Llapis, paper i bombes" es podrà veure fins al 8 d'abril a la Casa València de Barcelona. La mostra acull més d'una cinquantena de dibuixos fets per nens refugiats i acollits en pobles del País Valencià, concretament a la regió central.

La monografia, produïda pel Museu de la Universitat d'Alacant, s'emmarca dins el context de la campanya "L'esperit del Stanbrook", organitzada per una associació de valencians residents a Catalunya que té per objectiu conscienciar sobre l'acollida dels refugiats a dia d'avui. És per això que compten amb la col·laboració d'ACNUR.

Ja durant la Guerra Civil el govern republicà va organitzar diverses exposicions de dibuixos a Espanya i a d'altres països amb l'objectiu de conscienciar l'opinió pública internacional i aconseguir fons econòmics per finançar les necessitats de la població.

Els treballs procedeixen de diversos països: de l'Arxiu de Salamanca, la Biblioteca Nacional de Madrid, el Centre Espanyol de Moscou, o de l'Arxiu Nacional de Catalunya, entre d'altres.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 8 d'abril

Lloc: Casa València (C/ de Còrsega, 335, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.