Les víctimes al País Basc. Monika Hernando a La Virreina

Redacció L'Avenç

dimecres, 11 de maig del 2016

1412411774_d9af4a121a_b

Avui a les 18h, a l'Espai 4 de La Virreina, Monika Hernando pronunciarà la conferència "Política de reconocimiento y reparación a las víctimas de la represión ilícita en el País Vasco. La Comisión de Valoración". [+]

Monika Hernando és la directora de Víctimes i Drets Humans del Govern Basc, i pronunciarà la conferència "Política de reconocimiento y reparación a las víctimas de la represión ilícita en el País Vasco. La Comisión de Valoración".

Hernando forma part de l'àrea Paz y Convivencia, i s'encarrega de promoure la solidaritat i el reconeixement públic i social de totes les víctimes. També s'encarrega de proporcionar atenció directa i individualitzada segons les seves necessitats per tal d'informar-les dels recursos i drets que tenen. En l'àmbit dels drets humans, la tasca d'Hernando va dirigida a impulsar una política pública per a la seva promoció i per al foment d'una cultura de Pau i Convivència, a través d'accions de sensibilització i de formació a Euskadi.

L’acte, presentat pel tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, serà conduït pel Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes.

Es prega confirmar l'assistència a tinenciadretshumans@bcn.cat

INFORMACIÓ:

Data: 11 de maig a les 18h

Lloc: Espai 4 del Palau de la Virreina (La Rambla, 99, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

L'any 2009 L'Avenç va publicar el llibre Euskadi. Crònica d'una desesperança, d'Antoni Segura, una història del conflicte basc, des dels orígens de l'organització armada ETA fins avui. L'article "Mirades sobre Euskadi" és del mateix Segura (núm. 290, abril de 2004). Enllacem també l'article "El siglo de Euskadi. El nacionalismo vasco en la España del siglo XX", de José Luis de la Granja Sainz (núm. 287, gener de 2004). Altres línies interessants són les d'Antoni Batista a "El conflicte basc. Una guia de lectura" (núm. 258, abril de 2001), "D'un país que ja anem fent. La situació lingüística i cultural al País Basc", de M. Carmen Garmendia (núm. 258, abril de 2001), "El nacionalisme basc. Entre el sincretisme i l'autodeterminació", de Kepa Aulestia (núm. 285, abril de 2001), "La cultura política estatal d'Euskal Herria", de Tomás Urzainqui (núm. 258, abril de 2001) i "Sobre el inicis d'ETA. Entrevista a Iulen de Madariaga", d'Antoni Batista (núm. 258, abril de 2001).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.