Les justes del Born #Reivindicacions

Redacció L'Avenç

diumenge, 24 de gener del 2016

Justes Reivindicacions

Dijous 28 a les 19h tindrà lloc la segona sessió de Les justes del Born, el cicle de Diàlegs Passat/Present al Born Centre Cultural moderats per Josep M. Muñoz. Amb #Reivindicacions, Marc Andreu i Marina Subirats parlaran sobre els moviments veïnals, i com han condicionat les agendes municipals al llarg del temps. [+]

Marc Andreu i Marina Subirats parlaran sobre els moviments veïnals, que van ser clau en la configuració de la Barcelona contemporània i van marcar l'agenda del consistori en els anys vuitanta. En els últims anys, els moviments socials han pres de nou protagonisme en les reivindicacions socials amb moviments com ara les protestes contra els desnonaments.

Cada conjuntura històrica és diferent, però l’anàlisi dels fets socials i polítics permet veure la persistència d’unes problemàtiques i la recurrència d’algunes situacions. D’aquí l’interès d’aquestes lectures Passat/Present que proposem. Algunes de les preguntes que ens plantejarem seran aquestes: en què són diferents les reivindicacions populars dels anys 70 respecte dels moviments socials actuals? Què reivindiquem ara? Mantenir el que s'ha aconseguit o es plantegen noves fites? Com podem llegir les trajectòries personals i col·lectives dels respectius lideratges? Som en un moment de transició. Quin és el model alternatiu al capitalisme? Hi ha exemples concrets de transformació social, política i econòmica que responguin al pas a la política d'aquests moviments socials?

Podeu consultar aquí la programació completa del cicle. A més, tot i que l’accés és lliure, si us hi inscriviu gaudireu d’una SUBSCRIPCIÓ GRATUÏTA a L’Avenç durant 3 mesos.

INFORMACIÓ:

LLOC: El Born Centre Cultural (Pl. Comercial 12, Barcelona)

DATA: Dijous 28 de gener a les 19h.

ORGANITZA: El Born Centre Cultural i L'Avenç

PER SABER-NE MÉS:

Marc Andreu és historiador i periodista. Marina Subirats és sociòloga.

Tots dos han publicat llibres sobre el tema a L'Avenç. Per una banda, Marc Andreu va publicar, ara fa un any el llibre Barris, veïns i democràcia. El moviment ciutadà i la reconstrucció de Barcelona, i Marina Subirats va publicar el 2012 Barcelona: de la necessitat a la llibertat. Les classes socials al tombant del segle XXI

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.