Las sombras de la Transición. El relato crítico de los corresponsales extranjeros, 1975-1978

Redacció L'Avenç

dimarts, 14 de juny del 2016

Las sombras de la transición

Dijous 16 es presenta Las sombras de la Transición. El relato crítico de los corresponsales extranjeros, 1975-1978, de Jaume Guillamet (ed.) (PUV, 2016)a la llibreria La Central de Raval. [+]

Es tracta del nou llibre de l’equip del Grup de Recerca en Periodisme de la UPF que fa anys treballa sobre el periodisme en les transicions polítiques.El signa Jaume Guillamet coma editor, i compta també amb els treballs de, Marcel Mauri, Ruth Rodríguez-Martínez, Tobias Reckling, Francesc Salgado i Christopher Tulloch.

Els corresponsals estrangers van jugar un paper molt destacat en la cobertura informativa de la Transició (1975-1978), amb major llibertat i enfocament crític que la premsa espanyola. Aquest llibre ofereix un retrat coral de la Transició a través dels diaris que la van seguir amb major intensitat, com a principals mitjans periodístics dels països més interessats en el futur d'Espanya Le Monde i Le Figaro (França), Corriere della Sera, La Stampa i La Repubblica (Itàlia), Frankfurter Allgemeine Zeitung i Suddeutsche Zeitung (República Federal Alemanya), The Daily Telegraph, The Times, The Guardian i Financial Times (Regne Unit) i The New York Times i The Washington Post (Estats Units). D'aquesta manera, es presenta el suport crític dels grans periòdics d'Europa i Estats Units al canvi democràtic a través d'un relat cronològic estrictament documental que posa en valor, com a testimoniatge històric, la intensa cobertura dels seus corresponsals.

Aquest mateix grup de recerca va publicar a L'Avenç fa dos anys un llibre sobre la transició a Catalunya, a través de l’anàlisi i el comentari de tres-cents textos (cròniques i editorials) publicats en aquells mateixos anys per la premsa estrangera: El desafiament català. Un relat internacional de la Transició.

Presentaran el llibre els historiadors Joaquim Nadal (membre del Consell Editorials de L'Avenç) i Santi Vila (Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya).

INFORMACIÓ
Data: Dijous 16 de juny de 2016, a les 19:30h

Lloc: Llibreria La Central del Raval (Elisabets 6, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.