"La lliçó de Diògenes" a Tecla Sala

Redacció L'Avenç

diumenge, 01 de maig del 2016

d1812396P100

Diversos artistes presenten més de seixanta obres, moltes d'elles inèdites, a "La lliçó de Diògenes", de Tecla Sala, a l'Hospitalet. El nexe comú és el filòsof grec Diògenes. Es podran veure fins al 29 de maig. [+]

Tecla Sala acull l'exposició "La lliçó de Diògenes", que reuneix més de seixanta obres, moltes d'elles inèdites, subtils i sorprenents, d'artistes de generacions i perfils molt diferents sota un nexe comú: les idees del filòsof grec Diògenes, que avui cobren una especial actualitat. Rebutjant falsos honors i riqueses, Diògenes preconitzava el despullament i manifestava de manera desacomplexada els excessos i vicis de la societat.
L’art és també un camí per retrobar uns valors morals i fer una reflexió sobre l’home. Aquesta exposició vol incidir en una constant transgeneracional d’artistes catalans contemporanis que treballen des de la senzillesa per arribar a l’essència de l’acte creatiu com un camí per entendre el món i posar en evidència la vanitat del consum i de la cultura de l’espectacle.
A més a més, dissabte 7 de maig a les 17:30h hi haurà una activitat gratuïta relacionada amb l'exposició i adreçada a famílies amb infants de 4 a 11 anys.
Artistes: Ignasi Aballí / Mar Arza /Joan Bennassar / David Bestué / Alfons Borrell / Luz Broto / Patrícia Dauder / Joan Furriols / Antoni Llena / Jordi Mitjà / Marc Monzó / Jordi Pablo / Guillermo Pfaff / Lucía C. Pino / Jaume Pitarch / Ivo Sans / Daniel Steegmann / Víctor Sunyol / Rubèn Verdú / Oriol Vilapuig.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 29 de maig

Lloc: Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas i Joan 44, l'Hospitalet de Llobregat)

PER SABER-NE MÉS:

Susanna Portell va publicar un article sobre Diògenes i aquesta exposició a L'Avenç. S'intitula "Diògenes o una manera d'estar en el món" i apareix al número 422 (abril de 2016). El podeu llegir aquí. La portada del número, obra de Mar Arza, pertany també a aquesta exposició.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.