La formiga. Itinerari vital de Verdaguer

Redacció L'Avenç

dimarts, 13 de setembre del 2016

La Formiga. Itinerari vital de Jacint Verdaguer

La Fundació Jacint Verdaguer, juntament amb el Museu d'Història de Barcelona, organitza un itinerari vital en homenatge al poeta Jacint Verdaguer que consta de dues parts: visita a la Casa Museu Verdaguer i lectura a l'església de Folgueroles; i visita a la Casa Verdaguer de la Literatura de Vil·laJoana de Vallvidrera. [+]

Jacint Verdaguer va néixer a Folgueroles, el 17 de maig de 1845. Als deu anys va entrar al seminari de Vic, diàriament anava a la ciutat a peu. Als disset es va instal·lar a viure a Can Tona, era una casa de pagès a mig camí de Vic, on, a canvi de la manutenció i sense deixar els seus estudis al seminari, feia de mestre dels nens de la casa, ajudava en les tasques de pagès i va començar a escriure L’Atlàntida. En acabar la carrera eclesiàstica, després d’una breu estada a Vinyoles, es va traslladar a Barcelona des d’on va emprendre viatges a Amèrica, Europa, Egipte i Terra Santa. El maig de 1902, greument malalt de tuberculosi, va retirar-se a a la Casa Vil·laJoana de Vallvidrera, propietat de la família Miralles. Només hi va passar 24 dies, ja que hi va morir el 10 de juny.

"La Formiga. Itinerari vital de Verdaguer" es realitzarà el dissabte 17 de setembre i transcorrerà per les ciutats on el poeta va néixer (Folgueroles) i morir (Barcelona), ja que és l'únic escriptor del país que té un museu de naixement i un de mort: la Casa Museu Verdaguer, a Folgueroles, i la Casa Verdaguer de la Literatura de Vil·laJoana de Vallvidrera.

L'activitat tindrà un preu de 16,90 € (BCN-FOLG-BCN) o 12€ (FOLG-BCN-FOLG) que inclou les visites i els desplaçaments amb autocar. Les inscripcions estaran obertes fins demà, 14 de setembre, trucant al 93 256 21 22 o enviant un correu a reservesmuhba@bcn.cat.

INFORMACIÓ:

Data: dissabte 17 de setembre

Lloc: Casa Museu Verdaguer (Folgueroles) i Casa Verdaguer de la Literatura de Vil·laJoana (Vallvidrera).

PER SABER-NE MÉS:

Si voleu saber-ne més sobre Jacint Verdaguer, us recomanem el "Dossier" dedicat a Verdaguer "De mossèn Cinto a Verdaguer", dins L'Avenç, núm. 270, maig 2002, (pp. 24-36), on trobareu diversos articles de Joaquim Molas, Pere Farrés, Perejaume, Ricard Vinyes i Gerard Horta dedicats a l'escriptor.

També us pot interessar el llibre de Lluís Solà: La paraula i el món. Assaigs sobre poesia (2013) que trobareu a Els Llibres de L'Avenç, on l'autor s'aproxima a diversos textos d'autors catalans, com Alcover, Bartra, Bauçà, Espriu, Maragall, Rodoreda i Verdaguer.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.