La càpsula del temps, al Born CCM

Redacció L'Avenç

dijous, 15 de setembre del 2016

El Born CCM ofereix un nou audiovisual "La càpsula del temps", que es projectarà durant el mes de setembre de forma gratuïta en passis cada trenta minuts durant l'horari d'obertura. Es tracta d'un viatge al passat de Barcelona vist des de la perspectiva del mercat del Born, fent un repàs per algunes de les dates més significatives d'aquest període des d'època romana fins a l'actualitat.[+]

Acompanyats d'una científica "apassionada i entussiasta", l'Eulàlia, el Born CCM vol transportar els visitants a la Barcelona romana de l'any 250 dC ("Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino") per descobrir l'evolució experimentada en tots aquests segles, en una experiència inèdita.

La segona parada de l'audiovisual és al segle XX, concretament al 1971, amb la transformació del mercat, i des d'aquí, es va retrocedint cronològicament en el temps passant per dates significatives per a la ciutat i el Mercat, com el 1921 (quan era un dels grans espais comercials de Barcelona), l'Exposició Universal de 1888, la construcció i enderroc de la fortificació de la Ciutadella, la Guerra de Successió i el Setge de 1714, l'aspecte de la ciutat a inicis del segle XVIII o el debat sobre l'ús del mercat de finals del segle XX i començaments del XXI.

L'audiovisual està plantejat de forma amena, divertida i rigurosa per a tots els públics. Es projectarà a la sala Temporal durant l'horari d'obertura d'El Born CCM (de 10.30 a 19.30) en sessions cada 30 minuts. L'activitat és gratuïta, amb aforament limitat de 40 persones.

INFORMACIÓ:

Data: durant el mes de setembre.

Lloc: el Born Centre de Cultura i Memòria (Plaça Comercial, 12, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Podeu veure el tràiler de "La càpsula del temps" en aquest enllaç.

Per saber-ne més sobre el paper del Born CCM i els debats sobre el seu ús, podeu consultar el següent article publicat a L'Avenç: "El nou Born. Ciutat, memòria i vida" (L'Avenç, núm. 273, setembre 2002).

També podreu trobar diversos articles sobre la Guerra de Successió, com per exemple "La Guerra de Successió i els setges de Barcelona (1697-1714)" (L'Avenç, núm. 254, desembre 2000), o "La Guerra de Successió, 300 anys després" (L'Avenç, núm. 390, maig 2013).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.