La UE i la crisi de refugiats; i ara què?

Redacció L'Avenç

divendres, 15 de juliol del 2016

L'IEMed ha organitzat per aquest dimarts una taula rodona per analitzar les actuacions europees envers la crisi actual dels refugiats. [+]

Actualment, la situació de la Unió Europea és delicada. A part els problemes pròpiament interns, com és la recent victòria al Regne Unit del Brexit, la Unió ha de fer front a una de les majors ­­–sinó la major– crisis humanitàries d’aquest segle: els refugiats. La política europea en matèria de gestió de les migracions i de protecció dels refugiats i demandants d’asil és d’allò més complexa i, avui en dia, ho estem comprovant.

Aquesta taula rodona, organitzada per l’Institut Europeu de la Mediterrània conjuntament amb el Royal Institute of International Affairs, pretén repassar els diferents instruments, polítiques i institucions que estan implicades en la crisi dels refugiats, per tal de comprendre’n la seva gestió i evitar, així, visions simplificadores de la qüestió. Un cop analitzat aquest marc institucional, el segon objectiu de la sessió serà debatre com reformar-lo per tal de poder fer front a les mancances que presenta i poder garantir el ple respecte als drets humans i a la protecció efectiva dels refugiats.

L’acte comptarà amb la participació de Senén Florensa, president executiu de l’Institut Europeu de la Mediterrània; José Francisco Gaztelu, cap de la Unitat de programes nacionals per al Nord i Oest d'Europa a la Direcció General per a les Migracions i Afers Interns de la Comissió Europea (pendent confirmació); José Ruiz de Casas, subdirector de Justícia i interior de la Secretaria d’Estat de la Unió Europea (Ministeri de Afers Exteriors i Cooperació); i Isabell Hoffmann, project manager del programa Europe's Future (Fundació Bertelsmann).

INFORMACIÓ

Dia: 19 de juliol a les 19h

Lloc: Sala d'actes de l'IEMed (Girona, 20, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Consulteu el web de l'IEMed.

Podeu endinsar-vos en la situació actual de la Unió Europea a través de l'Editorial del número actual de L'Avenç, publicada sota el títol "Europa no se'n surt". La podeu llegir sencera en aquesta entrada de Núvol.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.