La Nit de les Religions de Barcelona

Redacció L'Avenç

dilluns, 12 de setembre del 2016

1-1-300x300

Per primera vegada Barcelona celebrarà una jornada de portes obertes a 24 centres de culte i d’entitats vinculades a diferents tradicions religioses o espirituals. Es tracta de "La Nit de les Religions de Barcelona" i tindrà lloc el dissabte 17 de setembre. [+]

"La Nit de les Religions de Barcelona" és una proposta del Grup Interreligiós i Interconfessional de Joves de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), que s’emmiralla en “La Nit de les Religions de Berlín”, una iniciativa que es duu a terme a la ciutat alemanya des de fa quatre anys.

Durant la tarda-nit del dissabte 17 de setembre, 24 comunitats religioses de la ciutat de Barcelona obriran les seves portes i oferiran diferents activitats per tal que la ciutadania es pugui acostar a conèixer-les. El format de la proposta és un itinerari autoguiat per al visitant, el qual podrà decidir quines són les comunitats que més li interessa visitar en cada moment.

Aquest projecte vol contribuir a fer conèixer una realitat sovint desconeguda com és la diversitat religiosa, afavorint un espai de trobada veritable, lluny de les imatges de vegades distorsionades que ens arriben sobre les diferents tradicions religioses que conviuen a la nostra ciutat.

Els programes d’activitats han estat elaborats per les mateixes comunitats religioses i inclouen visites guiades, tallers, música, teatre, conferències i degustacions de menjar típic. Algunes de les comunitats, a més, oferiran activitats o xerrades centrades en el paper de la dona en les religions.

INFORMACIÓ:

Data: dissabte 17 de setembre de 2016.

Lloc: acte inaugural al C/ dels Lledó 11, 1r pis (Barcelona). Els altres actes es realitzaran a les respectives seus de cada comunitat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.