La Barcelona jueva medieval

Redacció L'Avenç

dimarts, 29 de març del 2016

ImatgeCall

Una exposició sobre la història i el patrimoni del Call que detalla la topografia del barri jueu barceloní. Organitzada pel Museu d'Història de Barcelona, les visites comentades acaben el dia 8 de maig. [+]

Inaugurat el març de 2015, el MUHBA El Call és el millor punt de partida per conèixer com vivia la comunitat jueva barcelonina en temps medievals.

El Call conserva el nom de quan era el barri dels jueus de Barcelona, presents a la ciutat des d’antic i amb un paper molt actiu en la comunitat urbana de l’Edat mitjana. Del Call medieval se’n manté la traça en els carrers i se’n conserva una documentació abundant als arxius de la ciutat. La seu del Museu d’Història de Barcelona al Call, ubicada on hi havia la casa de Jucef Bonhiac, teixidor de vels, aborda la trajectòria dels jueus en la història de la ciutat i l’esplendor del seu llegat cultural, que ha perdurat fins als nostres dies i que té un valor universal.

Una exposició sobre la història i el patrimoni del Call que detalla la topografia del barri jueu medieval barceloní: els seus límits, la trama urbana i els edificis singulars. S’hi explica l’evolució de la comunitat jueva medieval de Barcelona des de la seva formació i agrupació al barri fins a la seva desaparició el 1391 i el sorgiment posterior dels conversos. Hi destaca una aproximació a la vida del Call en el moment de màxima esplendor, al voltant de l’any 1300. La planta superior del centre està dedicada als grans autors que van viure al Call i el seu llegat.

INFORMACIÓ:

Data: visites comentades fins al 8 de maig

Lloc: Museu d'Història de Barcelona El Call (Pl. de Manuel Ribé, 3, Barcelona)

MUHBA El Call, d’11:30 a 12:30h. 5 € (Amics: 3,50 €)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.