L’obertura de la Via Laietana i la creació del barri gòtic

Redacció L'Avenç

dimarts, 23 de agost del 2016

L’obertura de la Via Laietana i la creació del barri gòtic

El divendres 26 d’agost, el Museu d'Història de Barcelona ofereix un itinerari pels carrers del nucli antic i el centre històric de la ciutat, amb l’objectiu de difondre el valor significatiu que va tenir i l’impacte urbanístic que va suposar l’obertura de la Via Laietana durant la primera meitat del segle XX. [+]

L’itinerari, el qual tindrà inici a la Plaça del Rei, vol mostrar quina era la percepció que es tenia del patrimoni cultural al començament del segle XX i els debats que hi va haver a l’hora de donar forma a la nova avinguda i de monumentalitzar el centre històric amb motiu de la seva obertura.

Amb voluntat d’entendre el paisatge urbà com a document històric i a partir de l’observació directa, un dels objectius primordials de l’activitat és mostrar que Ciutat Vella representava “la ciutat” abans de les reformes ubranístiques d’Ildefons Cerdà i l’expansió dels suburbis a principis de segle. De la mateixa manera, pretén explicar com van articular-se el disseny noucentista de la Via Laietana amb el manteniment del nucli antic.

El recorregut serà el següent: carrer del Sotstinent Navarro, carrer de Mercaders, plaça d’Antoni Maura, carrer de Joaquim Pou, plaça de Ramon Berenguer IV.

INFORMACIÓ:

Data: 26 d’agost de 2016

Lloc: MUHBA (Plaça del Rei, Barcelona)

Reserves a la pàgina web del museu.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar l’article “La construcció de la Via Laietana” dins L’Avenç, núm. 260, juny 2001.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.