"Júlia, el desig. Ramon Casas" al Cercle del Liceu

Redacció L'Avenç

dijous, 28 de abril del 2016

2. Júlia en boa

El Cercle del Liceu obre les seves sales privades i presenta, en una exposició inèdita i única, la musa de Ramon Casas. La mostra retrata per primer cop Júlia Peraire en totes les seves facetes: com a dona fatal, flamenca i senyora. L'exposició està organitzada pel Cercle del Liceu i compta amb la col·laboració de l’Obra Social "la Caixa". [+]

El Cercle del Liceu i l'Obra Social "La Caixa" presenten l'exposició monogràfica "Júlia, el desig. Ramon Casas" retrata per primera vegada la musa del pintor modernista en totes les seves facetes. L'exposició s'inaugura, gens casualment, en el marc de l'any Ramon Casas, amb motiu dels 150 anys del seu naixement.

De Júlia Peraire se'n saben ben poques coses, a banda que era bellíssima, l'arquetip femení que marcà tota una època. Peraire va ser immortalitzada per Casas en infinitat d'olis, dibuixos i cartells. Quan es van conèixer, ella tenia 17 anys i ell 39.

L'exposició inclou la projecció del documental Júlia, d'Emiliano Cano Díaz, de 10 minuts de durada.

El Cercle del Liceu és un club privat, d’estil anglès, amb un patrimoni artístic únic que ja compta amb un miler de socis i que ofereix tota una sèrie d’elegants salons, sala de conferències, biblioteca, restaurant i molts més serveis, ubicats en un emblemàtic edifici de Barcelona que comparteix amb el Gran Teatre del Liceu.

Comissariada per Isabel Coll Mirabent.

INFORMACIÓ:

Data: del 6 de maig al 20 de juliol

Lloc: Cercle del Liceu (La Rambla, 65, Barcelona)
12€

PER SABER-NE MÉS:

Adjuntem dos articles sobre Ramon Casas publicats a L'Avenç. El primer, "Ramon Casas i els il·lustradors de L'Avenç" (núm. 125, març de 1989), és de Francesc Fontbona. El segon, "Ramon Casas (1866-1932). L'ampliació de l'horitzó pictòric barceloní" (núm. 55, desembre de 1982), el signa Isabel Coll i Mirabent, comissària de l'exposició.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.