Jornada de portes obertes al Museu d'Història de Catalunya

Redacció L'Avenç

dimecres, 24 de febrer del 2016

MHCAT 20

Sota el lema ‘Vint anys construint la nostra memòria’, aquest cap de setmana el Museu d'Història de Catalunya dóna el tret de sortida a la celebració dels seus 20 anys amb unes jornades de portes obertes i una programació especial. [+]

L'acte central tindrà lloc dissabte a les 12h, en el qual es convoca a tots els ciutadans que ho vulguin, a acompanyar les autoritats, els treballadors i ex-treballadors del museu i tothom que hi ha col·labora, a felicitar el museu i a fer un brindis en una petita festa de celebració.

El programa del cap de setmana inclou aquestes activitats:

RECREACIONS HISTÒRIQUES. Durant el cap de setmana, personatges de diferents èpoques protagonitzaran reecreacions històriques: des de visigots fins a persones del segle XIX i XX, passant per carolingis, almogàvers i mercaders, entre molts altres, desfilaran i ens explicaran qui són i com viuen. Entre els grups que participaran en les jornades hi ha Barcino Oriens Hereus de la Història, els Miquelets de Girona i l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc.

TESTIMONIS. Les sales del museu també acolliran un grup de persones grans que explicaran les seves vivències i els seus records de la història més propera, com l’escola republicana, la Guerra Civil o la dictadura feixista, entre altres. Es tracta dels membres del Consell dels Savis, un grup de persones voluntàries que col·laboren amb el museu transmetent la història en primera persona, especialment als grups escolars.

NENS. De la mà de la Polsina, el personatge d’una volva de pols molt bellugadissa que va néixer fa més de cinc mil anys i ja en fa molts que viu al Museu d'Història de Catalunya explicarà històries de la història als nens per les sales del museu.

ESPECTACLE DE FOC. Dissabte al vespre els Diables de la Barceloneta faran una ruta pels escenaris de la Guerra de Successió a Barcelona i un taller de pentinats i maquillatge romans.

VISITES GUIADES a l’exposició permanent del museu, que amb el títol Catalunya, un viatge en el temps, ens convida a conèixer de primera mà quines són les arrels de la nostra història, com va néixer i com es va expandir la nostra nació, els seus períodes de prosperitat i decadència i el seu esdevenir fins a arribar als nostres dies. També a l’exposició T’estimo? Una història de l’amor i el matrimoni.

Podeu consultar el programa complet aquí i seguir les activitats amb l'etiqueta #20anys

INFORMACIÓ:
LLOC: Museu d’Història de Catalunya. Pl. Pau Vila, 3 (Barcelona)

DATES: 27 i 28 de febrer de 2016

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.