Jaume Plensa al Palau de la Música

Redacció L'Avenç

divendres, 29 de abril del 2016

Jaume-Plensa-Carmela-Palau-Musica_1554454789_28302427_987x658

Fins al 16 de maig, les escultures de Jaume Plensa dialogaran amb l'arquitectura del Palau de la Música Catalana. Es poden visitar en el marc de l'edifici del mateix Palau. [+]

Dijous 7 d'abril es va inaugurar una exposició dedicada a Jaume Plensa al Palau de la Música Catalana. La mostra compta amb quatre escultures del reconegut artista plàstic, escultor i gravador català que estan ubicades en diferents espais del Palau. S’emmarca en el diàleg amb les arts plàstiques, impulsat des de fa quatre temporades per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, que cerca el diàleg de l’arquitectura modernista del Palau, en aquesta ocasió amb les escultures de Plensa.

Es tracta d’una oportunitat per acostar la ciutadania a l’art d’un dels artistes catalans més internacionals, que fa molts anys que no exposa a Barcelona. Els visitants podran admirar la peça Carmela (2015), de ferro fos i 4,5 m d’altura, a l’exterior de l’edifici (cantonada del Petit Palau) fins a mitjan setembre. La Sala Lluís Millet acull les escultures de bronze Sanna’s dream i Rui Rui’s dream, de 2 m d’altura, obres de l’any 2014; i el Foyer Silent music III, escultura d’acer inoxidable pintat i pedres de marbre, obres que es podran visitar fins al 16 de maig.

Amb aquesta mostra el Palau proposa enguany una reflexió sobre els cànons i el valor del concepte “clàssic” per a cada generació. Plensa dialoga amb la tradició i les referències clàssiques, fent una aportació poètica i espiritual. Unes obres que parlen al món; unes imatges que somien en un món nou. Una proposta per meravellar el públic amb senzillesa i bellesa.

Plensa ha experimentat amb el dibuix, els escenaris d’òpera al costat de La Fura dels Baus, les videoprojeccions o les instal·lacions acústiques. El material amb què treballa són les idees i les seves referències són els poetes Estellés, Canetti, Dante, Shakespeare, Blake o Valente.

Exposició

-Carmela. A l’exterior. Del 7 d’abril al 18 de setembre de 2016. Accés lliure.

-Sanna’s dream i Rui Rui’s dream. Sala Lluís Millet. Del 7 d’abril al 16 de maig. Accés lliure amb l’entrada al concert o a la visita guiada.

-Silent music III. Foyer del Palau. Del 7 d’abril al 16 de maig. Accés lliure.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 16 de maig.

Lloc: diversos espais del Palau de la Música Catalana (C/ Palau de la Música, 4-6, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.