Ja tenim aquí el número de setembre!

Redacció L'Avenç

dijous, 01 de setembre del 2016

Vivian Maier, 1954

Com cada primer de mes, surt a la venda el nou número de L'Avenç. La portada inclou una fotografia de Vivian Maier feta a Nova York l'any 1954. Com sempre, proposem d'endinsar-nos a l'anàlisi dels fenòmens més candents del panorama de l'actualitat internacional, com també oferim una retrospectiva al nostre passat més recent. Tot això i molt més a L'Avenç núm. 426! [+]

El desconcert general amb el que comença Occident el nou curs polític -des de la candidatura de Donald Trump a la presidència dels USA fins al fenomen del Brexit, passant per la crisi migratòria amb els desplaçats de guerra de l’Orient Mitjà- centren els articles d’Opinió del número d’aquest setembre. L’entrevista en profunditat a Antoni Castells ens apropa a una de les figures clau del període dels tripartits a Catalunya (2003-2010) i ens permet reflexionar, a través del seu testimoni vital, sobre la vertiginosa evolució política al nostre país durant el darrer mig segle.

Al Focus, l’article de Manel Garcia Clavero i Maria Ojuel sobre les exposicions internacionals d’art a Barcelona de 1891 a 1911 es contraposa amb el de Ramon Arnabat i Xavier Ferré sobre les constants culturals de l’ateneisme català. Un i altre ens il·lustren sobre els canals de vehiculació a Catalunya de l’alta cultura i de la popular durant les dècades finals del segle XIX i les primeres del XX.

Des del Mirador, Imma Merino lloa la sensibilitat i l’obra de Vivian Maier, fotògrafa que ha adquirit renom mundial pocs anys després de la seva mort, tal com li ha passat a Lucia Berlin, escriptora de Manual per a dones de fer feines, recull de contes disseccionat per Joan Todó. Excel·lents observadores dels seus entorns, cap de les dues autores ha conegut ja la societat dels “Enganxats sense remei” als telèfons mòbils i les noves tecnologies que descriu el periodista americà Jacob Weisberg. Els difícils inicis del ferrocarril a Catalunya, les píndoles filosòfiques de Xavier Antich i la ressenya de La guerra de les salamandres, de Karel Čapek, una de les novel·les més irreverents de la literatura eslava formen part també d’un número que, com sempre, tanca Jordi Puntí, parlant-nos aquest mes del grotesc món underground fotografiat per Jeffrey Silverthorne, Ken Schles i Miron Zownir.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 58 € l'any, cliqueu aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.