Ja ha arribat el número d’octubre!

Redacció L'Avenç

divendres, 30 de setembre del 2016

portada-octubre_portada_revista_petita

Com cada primer de mes, publiquem un nou número de L'Avenç. La coberta inclou una obra de José María Yturralde titulada Homenaje a Velázquez que podeu veure a l’exposició “La màquina de pensar. Ramon Llull i l’ars combinatoria” al CCCB. Com sempre, ens endinsem en les qüestions més destacades de l'actualitat i del panorama cultural, oferint també una retrospectiva al nostre passat més recent. Tot això i molt més us espera a L'Avenç núm. 427! [+]

Aquest octubre coneixerem de prop els primers passos de dues experiències educatives antifranquistes rellevants a Catalunya i que encara avui en dia gaudeixen de continuïtat: l’Escola de Mestres Rosa Sensat, centre de formació voluntarista d’un professorat que lluitava per abandonar la grisor educativa que imposava el règim de Franco, i l’Escola Isabel de Villena, un dels centres que duia a la pràctica aquests nous enfocaments pedagògics. Sense sortir de la voluntat de transformació social, l’article de Santiago Cardona sobre els orígens de la fotografia documental als Estats Units ens presenta els pioners de l’ús de la imatge com a eina de canvi.

En aquest número també ens aproximem a les figures de dos investigadors tan remarcables com Albert Garcia Espuche, protagonista de l’entrevista del mes, i Lluís Nicolau d’Olwer, evocat en ocasió de la publicació del seu complet estudi de la figura de Pere Abelard.

Al mirador cultural, hi ressenyem, entre d’altres, l’exposició “La màquina de pensar. Ramon Llull i l’ars combinatoria” i l’exploració novel·lística que Julian Barnes ha publicat de la vida de Dimitri Xostakóvitx.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i a llibreries. També la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 58 € l'any, cliqueu aquí .

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.