Ja és maig i tenim la revista a punt!

Redacció L'Avenç

dilluns, 02 de maig del 2016

portada-423_portada_revista_petita

Ja hem entrat al mes de maig, i trobareu als quioscos i llibreries L'Avenç 423. La portada és de Filippo Cappellano i mostra el lloc d'observació que es troba a Coldi Lana, a la glacera de Marmolada, als Alps italians. També il·lustra l'article d'Imma Merino sobre Uomini contro, del director de cinema Francesco Rosi, pel·lícula basada en l'obra Homes com nosaltres, d'Emilio Lussu, publicada per L'Avenç. [+]

El número de maig de L'Avenç se centra en la problemàtica social i política actual. D’una banda, James Meek mostra com en el discurs polític s’ha capgirat el mite de Robin Hood, i els rics que miren de pagar menys impostos volen passar ara per les víctimes d’un robatori a mans dels sectors que reben subsidis públics. De l’altra, Josep M. Muñoz apunta, en la perspectiva històrica, una sèrie de reflexions sobre la relació Catalunya-Espanya que mira d’emmarcar en la qüestió de la falta de representació política per part de les institucions espanyoles. Una relació Catalunya-Espanya que també era abordada per Pierre Vilar l’any 1939, en una carta que forma part del llibre de Rosa Congost sobre el jove Vilar, d’aparició imminent i que avancem en aquest número. Genís Barnosell analitza dos llibres sobre el passat medieval i la unitat espanyola. Altrament, l’entrevista del mes és amb el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí. En el bloc de ressenyes culturals, s’hi parla d’Emilio Lussu, Edmund de Waal i Joan Todó, entre d’altres. I Jordi Puntí viatja a l’insòlit paisatge urbà de Macau.

Xavier Albertí (Lloret de Mar, 1962) és un músic, compositor i director d’escena, a més de gestor cultural. Actualment és el director artístic del Teatre Nacional de Catalunya. Va fer estudis de piano i de composició musical, però va optar per dedicar-se al teatre. Des que va començar la seva trajectòria com a director d’escena, el 1990, ha signat prop de noranta espectacles, molts d’ells en col·laboració amb Lluïsa Cunillé. Ha muntat textos de Josep M. Benet i Jornet, Narcís Comadira, Josep M. de Sagarra, Paco Zarzoso, José Sanchis Sinisterra, Pier Paolo Pasolini, Tennessee Williams, Thomas Bernhard, Harold Pinter, Boris Vian, així com algunes òperes. Responsable de la programació del TNC des de la temporada 2013-2014, ha fet de la recuperació del patrimoni teatral català, des de mitjan segle XIX ençà, un dels trets definidors del seu projecte.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 58 € l'any, cliqueu aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.