"Impressions" a Terrassa: Miró, Giacometti, Tàpies...

Redacció L'Avenç

divendres, 06 de maig del 2016

impressions_09_baixa

"Impressions": Adami, Braque, Calder, Chillida, Giacometti, Miró, Steinberg i Tàpies. Són els autors que podreu veure exposats al Centre Cultural de Terrassa fins al 28 de maig. L'exposició és coproduïda amb la Fundació Miró. [+]

"Impressions" és una exposició produïda pel Centre Cultural de Terrassa conjuntament amb la Fundació Joan Miró que recull un conjunt de més de 40 obres d’artistes que, sense pertànyer a un mateix corrent artístic, tenen en comú el seu pas pels tallers d’impressió dels editors Maeght. Aquests tallers, que són punters en la seva època, esdevenen un banc de proves per als artistes, ja que posen a la seva disposició els últims avenços tecnològics, en convivència amb les tècniques més tradicionals d’estampació, donant una disparitat estètica de resultats en un ambient de llibertat i inspiració.

L’exposició Impressions vol revelar a través d’una selecció de 42 obres de diversos artistes com Valerio Adami, Georges Braque, Alexander Calder, Eduardo Chillida, Alberto Giacometti, Joan Miró, Saul Steinberg i Antoni Tàpies el fruit d’aquest treball en el sí dels tallers Maeght i què significa l’aportació d’aquests artistes a la història de les tècniques reproductives del segle XX.

La mostra comprèn un total de 42 obres executades amb tècnica calcogràfica i litogràfica, entre les quals trobem aiguafort, aiguantinta, carborúndum, gofrat, litografia i serigrafia. D’artistes com Valerio Adami, Georges Braque, Alexander Calder, Eduardo Chillida, Alberto Giacometti, Joan Miró, Saul Steinberg i Antoni Tàpies.

Podeu veure una notícia a TV3 sobre l'exposició clicant aquí.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 28 de maig

Lloc: Centre Cultural de Terrassa

Horaris d'exposició: de dilluns a dissabte, de 16 a 21 h. Diumenges i festius obert els dies de funció.

Entrada lliure

PER SABER-NE MÉS:

Com a tast, adjuntem l'article publicat a L'Avenç "Miró 1917" (núm. 409, febrer de 2015), de Fèlix Fanés:

Joan Miró no era aliè al món que l’envoltava fins al punt que en moments de màxima tensió certs esdeveniments socials o polítics –com la Primera Guerra Mundial– podien arribar a esmunyir-se en la seva obra. És el que, a partir d’una relectura del quadre "Nord-Sud", explica aquest article.

També us oferim "Giacometti" (núm. 322, març de 2007), de Susanna Portell i Isabel Muntané, en què parlen dels dibuixos d'Alberto Giacometti són l'eix de la mostra de la col·lecció Klewan, un dels conjunts privats més complerts de l'artista.

 

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.